Vi kämpar på

Vi kämpar på med det mesta just nu, för ett par veckor sen fick vi hem vår egna Äggboll från Csigora som varit en stor hjälp i Qluras underhålls rehab, jag har tidigare tyckt att det funkat lika bra med en boll som är till människor men det var innan jag testade denna som har rätt form och framförallt rött storlek.
I morgon är det dags att träffa Sara igen och jag hoppas att Qlura känns lika fin i kroppen som hon ser ut.
Vi har inte tränat så mycket sedan sista besöket men en del har vi hunnit med och vi tycker båda att det är väldigt roligt att vara på gång igen även om Qlura tycker det är lite väl roligt ibland och går bananas men det problemet tror jag aldrig jag kommer komma underfull med.

Nims träning har verkligen gått framåt sista tiden, ett tag trodde jag aldrig jag skulle få henne att vilja samarbeta som hon gör nu men det fick jag och nu har vi himla roligt på träningen tillsammans.
Jag har förhandlat med mig själv och nu får hon springa lös på morgon promenaderna på fälten där jag har god sikt på möte eller snarare på något att jaga. Som tur är har jag inte sett vilt på dom åkrarna sen vi flyttad hit så för Nims del är våra nya promenadmarker alldeles perfekta.

 

Just nu

Det är onekligen svårt att förstå att den lilla kelpien (som numera går under namnet Nim) aldrig ska åka hem utan att hennes hem nu är med oss Grin
Det är också en märklig känsla att ha två hundar igen och att ha en ”stor” hund för nu mera börjar hon kännas som modell större hund även fast hon fortfarande är en lättviktare har hon både växt på höjden och bredden.
Nu har hon börjat växa i dom flesta selarna här hemma och den fina Trixie selen sitter riktigt bra på henne. Även om det finns många selar här hemma är jag sugen på denna Hurtta selen till henne tror hon skulle vara super fin i Kantarell eller kanske Körsbär.
I övrigt har jag fullt upp med den kommande flytten men lite träning försöker vi hinna med.
Qlura försöker lära sig att hoppa oxrar och ta hinder själv även när hon egentligen är på fel energi nivå.
Nim tränar grunder och har gjort stora framsteg när det gäller lek och bakdelskontroll och på att erbjuda beteenden vilket är riktigt roligt.
Hon blir bättre på att klara störningar och kan nu leka fint trotts andra hindar som tränar, hon är himla kul och det är verkligen sjukt roligt att komma igång med lite mer lydnadsträning igen Smile
Dom har i alla fall väldigt roligt ihop leker myser och är allmänt glada i varandra.

Vila

12190822_10153255238672404_87981657067511266_n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sen Norweigen Open har vi haft agilityvila, men vilan blev mer än så då jag åkte på världens förkylning samtidigt men långpromenader varje dag har jag klarat och Qlura springer av sin energi av sig själv och får träna lite balans och konster.
Och igår hade vi fin främmande av Pumisarna Nissa och Winna.
Men annars är hon faktiskt den bästa förkylningskompisen ever hon håller mig mer än gärna sällskap i soffan sovandes på rygg!
Jag har tänkt vi ska ha agility vila 4 veckor och sen ser jag så fram emot att sätta fart med alla träningsprojekt inför nästa säsong. Vi tränar inte tok mycket i vanliga fall men detta var hennes första tävlingssäsong och hon har utvecklas massor i kroppen detta året och jag tror det är nyttigt med sammanhängande vila.
Men så fort jag är av ed förkylningen ska vi träna mer trix lite lydnad och förhoppningsvis få lite hjälp att börj spåra nästa vecka när vi ska till familjen Olin Smile

12049198_10153252786642404_1738161647901522725_n