Ur form

12968178_10153591877222404_4424104007861424685_o

Tävlingen i helgen gick allt annat än önskat när det kommer till balansen.
I första klassen blev jag glad då jag såg att det var en snäv sväng till slalom efter. då detta ät något hon gör super fint på träning.
Men på tävling kan jag säga att hon inte gör samma.
Och inte jag heller, jag har så himla svårt för att bara lita på henne och springa som jag gör på träning, jag tror väl att jag ska hjälpa henne på något sätt vilket får helt fel reaktion.
I andra loppet försökte jag verkligen bara springa på men hon hoppade i den klassen med, jag tog då om den och hon hoppade igen, och då gick jag faktiskt av banan,
Det är dumt att göra om med henne då hon bara blir osäker men just då kändes det som en bra ide då det var en tunnel efter vilket brukar vara det lättaste för henne.
Sen reagerade hon väldigt mycket på domaren i båda klasserna  vilket inte är något hon brukar, och då blir det så klart svårare att sätta tassarna rätt på kontaktfältet,

Just nu känns det himla hopplöst och tråkigt och jag vet inte riktigt hur jag ska lösa problemet och det gör att tränings inspirationen liksom dör ut lite.
Överlag känns hon lite seg just nu och känns segare i kroppen och jag undrar om det har med löpet att göra kanske är hon skendräktig och där med lite känsligare.
Inget hon haft problem med innan men vem vet kanske kommer det med åldern.

Gåsahoppet!

12670702_10153549333052404_4482089548546280960_n

I helgen har vi varit på Gåsahoppet, vi tävlade bara Fredag och Lördag då det inte var nån öppenklass på Söndagen i kunde starta.
Lite småmissar har gjort att resultaten uteblev, men jag är super nöjd ändå. Känslan har varit riktigt bra och Qlura har varit riktigt duktig mellan loppen i hallen.
Banorna har varit galet roliga fartiga och utmanande och så himla mycket fantastisk agility bjöd helgen på!
Vi fick bara springa en agilityklass och där hoppade hon balansen, inte jätte oväntat, men jag tycker ändå hon sprang på bra.

Har funderat massor på Landslagsuttagningen vi får ju söka även om vi bara är i 2 an i agility till EO, efter helgen bestämde jag mig för att anmäla i alla fall, det kommer bli bra träning inför framtiden hoppas jag :)

Svensk och Dansk utställningschampion!

Igår var vi på utställning i Eslöv Qlura har ju fyllt två och vi behövde ett litet cert för att hon skulle bli Utställningschampion i både Sverige och Danmark då vi hade ett cert där sedan innan.
Vi var ensamma i ringen Qlua ÄR fin men det gjorde mig inte alls lugnare för jag vet att smaken är olika, domaren dömer = allt kan hände. Dessutom är hon helt urfälld just nu.
Men domaren gillade henne och hon skötte sig bra hon fick en fin fin kritik och certet och BIR
Kritiken

Utmärkt typ, vackert huvud, typiska vinklar. Lämplig benstomme och bra kropp. Utmärkt päls.
Rör sig väl från sidan något lös framifrån!

Domare Jokisilta Hannele Finland

Qlura var dock inte helt bekväm i går och långt ifrån sig själv hon har tidigare gillat utställning showat och charmat domare men nu när hon ska löpa är hon väldigt splittrad i sin förvirrade lilla hjärna. När hon var själv gick det bra även om hon var lite skeptisk till domaren först.
Men då jag inte tänkt ställa mer valde jag att va med i BIS finalen, hon stod jätte fint men tyckte hunden bakom sprang för nära och fick rampfeber när vi skulle in i stora ringen.
Synd för hade hon visat sig som hon brukar dvs dansande och showig hade det nog kunnat gå rätt så bra men för den hormonstinna lilla ungen blev det för mycket.
Men jag är super glad och nöjd vilket som och tycker verkligen att hon är värd Championaten för vacker det är hon verkligen  :heart:

Idag var vi anmälda till agility tävling men då vi bara fick springa två hoppklass 2 lopp valde jag att stanna hemma och ta sovmorgon, städa lite och träna RC. Och göra läxorna till Ditt bästa jag kursen jag går nu av nån idiotisk andning har den hamnat på efterkälken  fast att det är något jag verkligen borde lägga allt fokus på men jag är på G i alla fall!