Framsteg

Brudarna har fått en ny favoritleksak en Jokke kaninskinn tillsammans med en racinel otis kan inte bli bättre hälsar dom Grin

Nim har utvecklats så otroligt mycket på senaste veckorna vi tränar fortfarande bara agility men jag försöker lägga in små små sekvenser med lydnadsträning samtidigt som agilityn för då är hon i helt rätt sinnesstämning för att även kunna fokusera lite på lydnaden också. Men i agilityn har det verkligen släppt rejält och det känns nästan som det skedde över en natt, hon hänger med mig hela passen och struntar i om någon annan har roligt bredvid vilket är den största vinsten Smile
Jag är glad att jag bara lät henne vara när hon flyttade hit ( och att jag inte gav upp ), hon fick hitta sig själv, resten av familjen och bli mer färdig i kroppen. Jag tror vårat samarbete växte fram under den tiden och nu ser jag verkligen fram emot att fortsätta utvecklas med henne för hon lär mig massor på vägen.
Kroppsmässigt har hon också förändrats nu börjar hon bli stark och har mer kontroll på kroppen, att ha henne med på springturen är verkligen häftigt hon älskar att ta i vilket  gör att hon uppskattar att få dra runt på mig och Qlura i skogen, Jag hoppas jag ska kunna hålla motivationen uppe till att springa mer det är himla bra träning för oss alla tre.

Qlura var hos Sara på Helio Hund förra veckan och fick OK av Sara att börja träna på som vanligt,Så himla skönt att det inte bara var jag som tyckte hon kändes så mycket bättre i kroppen.
Första träningen efter det rev hon illa med ena bak hasen och jag trodde den gått av då hon inte ville sätta ner den alls utan bara skrek i panik. Men som tur är har hon inte visat några men där efter, så nu hoppas jag hon kan ta det lite lugnt nästa träning för nu har vi vilat tillräckligt tycker vi båda.

Egentligen borde jag träna hundarna mycket mer än vad jag gör just nu men det är mycket annat som tar min tid och framförallt min energi, men jag hoppas att framtiden snart känns mer säker så jag kan fokusera på roligare saker Smile

Lite träningsfilm :)

Det här med att uppdatera bloggen regelbundet är verkligen inte lätt men eftersom Nim fått sin allra första träningsfilm passade det ju ypperligt med en liten uppdatering.
Senaste veckorna har Nim varit himla rolig att träna agility med vi har verkligen inte kommit långt i träningen men vi tar små steg framåt eller ja i alla fall i perioder.
Jag har låtit henne springa lös på fälten runt där vi bor då man ser om det kommer nån på långt håll, hon får springa längre än jag egentligen hade velat men det är okej så länge hon inte spårar.
Detta har lett till att hon är lite mer tillfreds även om hon fortfarande får sina idiot idéer och drar från tomten.
Jag har byggt två nya hinder så nu har jag fyra hinder att träna på hemma vilket gör stor skillnad på vilka övningar man kan göra och små hemma pass är så himla bra att få till så idag passade jag på att filma lite av Nims träning Smile Rör jag mig för snabbt fullföljer hon inte sin uppgift och är jag för långsam så blir inte svängarna speciellt bra men vi jobbar på att förstå varandra bättre.

Qlura var hos Sara på Helio hund i Måndags och detta var första gången det gått så länge sen gången innan, först gick vi varje vecka men nu var det två veckor mellan gångerna och lite mer träning där i mellan.
Första träningarna tyckte jag hon var väldigt försiktig men sen släppte det och hon kändes riktigt fin.
Och hon var inte sämre i kroppen så nu drar i ut så det blir en månad till nästa gång och vi fortsätter att träna lite lätt, vilket är perfekt nu då hon får göra samma saker som Nim.
Hon är fortfarande stel i sina bogar men vi misstänker att det är hennes normaltillstånd att hon helt enkelt är byggd på det sättet att hon behöver mycket underhållande massage där.
Hon är i alla all yber lycklig nu när hon får träna mer och det är jag med för jösses så roligt det är att träna agility med henne  Heart

 

Hej där

Den nya frisbeen kan hundarna leka med hur länge som helst utan att tröttna Smile

Ifall någon undrar så lever vi och mår bra Smile
Jag jobbade min sista dag på jobbet förra Måndagen men redan nästa vecka börjar jag på nytt jobb men jag väntar med att berätta mer tills allt är helt klart Smile

Brudarna trivs bra i nya huset, Qlura är helst hemma och jobbar som gårdshund, hon har fått en alldeles egen plats utanför verkstaden och man för köra övertalningsteknik för att få med henne till träningarna  Razz 
Ser ni vakt Mudin?

Nim har blivit stor nu och kan nu mera låna alla Qluras selar hon är 46 cm hög och 15 kilo lätt hon har hunnit löpa för första gången då hon hängde på Qlura hennes löp.
Det känns som hon mognat en hel del efter det och är lite mer mån om flocken. Träningen går sakta men säkert framåt och vi har börjat hitta varandra i träningen. Nu mera kan vi fokusera på det vi ska även fast favorit kompisen går precis utanför planen  In Love


Lydnaden går också framåt hon har fått en himla fin position i fria följet och nu ska vi bara hitta lite mer energi, vilket är svårt hälsar hon det är ju så lätt att glömma just den positionen när man trycker på lite mer.
Vi jobbar på att få ihop fler hinder hemma (då jag är ett stort fan av korta träningspass )vilket inte är så lätt när man inte har överdrivet med pengar men en 6 meters tunnel har vi i alla fall införskaffat till samlingen men ett riktigt slalom och en balans vore inte alls fel om nån har till övers menar jag Wink
Igår knåpade jag ihop en klickerplatta som jag har tänk testa på Qlura, kanske kan det ge henne mer förståelse för balansen, värt ett försök i alla fall.