I brist på energi

Det här med att hinna blogga är inte lätt, senaste veckorna har all överbliven energi och tid gått till träning med hundarna och det har varit alldeles för lite av den varan pga en långdragen förkylning och mycket jobb.
Jag önskar så att jag snart kan ha råd att köpa ett riktigt slalom och en balans hem till vår lilla bana, det hade underlättat att bara gå utanför dörren och träna små micropass när det finns energi till det.
Två agilitykurser har jag dragit igång en grund och en tävlingskurs vilket ger en hel del extra energi och motivation till att träna själv med, det är verkligen inspirerande att se hur andra utvecklas.

Nim fortsätter med rehab träning och även med RC träningen som verkligen går framåt hon är verkligen jätte rolig att träna med och jag ser så fram emot att komma igång och träna mer med henne.
Vi har hittat en kanon ställe på promenadavstånd där vi kan simträna vilket båda hundarna uppskattar mycket så nu vill vi ha lite mer värme.
Qlura känns jätte fin just nu och är anmäld till årets första tävling som blir i Halmstad för oss,  när det inte finns så mycket pengar att tävla för får man helt enkelt välja ut sina favoriter, jag hade verkligen velat kvala till SM 2019 men inser att det kan bli svårt när det inte blir så mycket tävlingar som jag önskat men vi ska göra vårat bästa och framför allt ha en rolig tävlingssäsong  In Love

Förra helgen fick vi tyvärr säga hej då till Glenn våran fantastiska skäggagam som inte ens blev 3 år Frown så fruktansvärt sorgligt och oväntat och det är svårt att vänja sig vid att han inte längre sitter i terrariet och vinkar när man kommer hem.

 

Man tager vad man haver

Om Nim själv får välja är det denna bollen hon plockar med sig när det vankas träning Smile

Nu när det blev lite vinter till och med i Skåne blev träningsmöjligheterna inte speciellt stora och då jag varit förkyld senaste veckan har det funnits kraft till kortare pass hemma. Min tanke var att lära in slalom på Nim som jag gjorde med Qlura det vill säga ále och bågar jag vet inte om det kan bli mycket smidigare än så?!
Men så har jag inga bågar hemma men bestämde mig för att göra första stegen utan bågarna och bara sex pinnar.
Det blir fel ibland men mestadels blir det rätt och Nim tyckte det var en himla rolig träning,jag tror dock att bågarna får vara med i framtiden men just nu när vi inte har möjligheten får det bli så här.
Sen fick båda tjejerna träna på höger och vänster på klickerplattan grunden till skarpa svängar på balansen, dom båda greppade det snabbare än jag trott.
Qlura blev lite väl taggad ibland och tyckte vi kunde göra det hela roligare genom att hon fick bestämma åt vilket håll hon skulle svänga samt hur många gånger hon skulle snurra runt svängpinnarna men det var riktigt bra träning för henne då hon var tvungen att tänka ordentligt vart hon satte tassarna.
Nim tänker mer hon är sansad och koncentrerad och hon tar sällan egna initiativ  i denna typen av träning vilket gör att dom är som dag och natt att träna. Det kan vara lite frustrerande ibland när man är van vid blixten Qlura som kan hinna göra 10 saker innan du ens hunnit öppna munnen men ack så lärorikt Smile

Hula Hopp

IMG_20160725_094151Att inspirationen till att blogga är lite låg just nu kanske ni har märkt.
Men det betyder inte att vi ligger i soffan och jäser för dagarna innehåller fortfarande promenader och träning så klart.
Senaste veckan har jag dock (och är fortfarande) jätte förkyld så då har just agility träningen blivit lite lidande men Qlura roar sig himla bra ändå på promenaderna och genom att bada och simma så fort hon får möjlighet till det.

Vi har ju tävlat väldigt lite i år men vi var i alla fall på Hula Hoppet Torsdag- Söndag i Kungälv.
Vilket arrangemang vilka ap roliga banor vilket super fint boende vi haft och vilken tropisk hetta dagarna har bjudit på!
Resultatmässigt har detta varit sämsta tävlingshelgen EVER men ändå är jag så himla nöjd men Qlura. vi har gjort så himla många bra delar i alla loppen men små missar från min sida har gjort att det skitigt sig.
Hon har gjort tre kanon balanser och en mindre bra men dock en träff hon har sprungit med stort självförtroende och varit riktigt duktig innan start.

Jag har lyckats glömma banan, plocka ner armar för tidigt, varit i vägen och varit för långsam och Qlura hon gör sitt bästa.
Jag funderade på om jag kanske borde ta tävlandet mer på allvar igen tävla varje helg jaga pinnar och träna efter en plan i stället för att bara vara glad så länge hon får vara frisk.
Men nä vi trivs så här med lagom tävlande för att vi båda tycker det är roligt ingen press och inga krav.
Det finns inget jag gör hellre än att tränar agility med henne, det är liksom det ballaste man kan göra !!

Jag fick även äran att springa med Karins dvärgpincher Titti men vi lyckades inte heller med några resultat även om hon gick riktigt fint, tror jag får skylla på värmen för jag klarade den då mycket sämre än vad Titti och Qlura gjorde.

Dessa dagarna har i alla fall gett massa träningspepp och jag ser fram emot att få träna agility ikväll Grin

Här är våra lopp det hade varit mer uppmuntrande med en highlight film Wink