Man tager vad man haver

Om Nim själv får välja är det denna bollen hon plockar med sig när det vankas träning Smile

Nu när det blev lite vinter till och med i Skåne blev träningsmöjligheterna inte speciellt stora och då jag varit förkyld senaste veckan har det funnits kraft till kortare pass hemma. Min tanke var att lära in slalom på Nim som jag gjorde med Qlura det vill säga ále och bågar jag vet inte om det kan bli mycket smidigare än så?!
Men så har jag inga bågar hemma men bestämde mig för att göra första stegen utan bågarna och bara sex pinnar.
Det blir fel ibland men mestadels blir det rätt och Nim tyckte det var en himla rolig träning,jag tror dock att bågarna får vara med i framtiden men just nu när vi inte har möjligheten får det bli så här.
Sen fick båda tjejerna träna på höger och vänster på klickerplattan grunden till skarpa svängar på balansen, dom båda greppade det snabbare än jag trott.
Qlura blev lite väl taggad ibland och tyckte vi kunde göra det hela roligare genom att hon fick bestämma åt vilket håll hon skulle svänga samt hur många gånger hon skulle snurra runt svängpinnarna men det var riktigt bra träning för henne då hon var tvungen att tänka ordentligt vart hon satte tassarna.
Nim tänker mer hon är sansad och koncentrerad och hon tar sällan egna initiativ  i denna typen av träning vilket gör att dom är som dag och natt att träna. Det kan vara lite frustrerande ibland när man är van vid blixten Qlura som kan hinna göra 10 saker innan du ens hunnit öppna munnen men ack så lärorikt Smile

Hula Hopp

IMG_20160725_094151Att inspirationen till att blogga är lite låg just nu kanske ni har märkt.
Men det betyder inte att vi ligger i soffan och jäser för dagarna innehåller fortfarande promenader och träning så klart.
Senaste veckan har jag dock (och är fortfarande) jätte förkyld så då har just agility träningen blivit lite lidande men Qlura roar sig himla bra ändå på promenaderna och genom att bada och simma så fort hon får möjlighet till det.

Vi har ju tävlat väldigt lite i år men vi var i alla fall på Hula Hoppet Torsdag- Söndag i Kungälv.
Vilket arrangemang vilka ap roliga banor vilket super fint boende vi haft och vilken tropisk hetta dagarna har bjudit på!
Resultatmässigt har detta varit sämsta tävlingshelgen EVER men ändå är jag så himla nöjd men Qlura. vi har gjort så himla många bra delar i alla loppen men små missar från min sida har gjort att det skitigt sig.
Hon har gjort tre kanon balanser och en mindre bra men dock en träff hon har sprungit med stort självförtroende och varit riktigt duktig innan start.

Jag har lyckats glömma banan, plocka ner armar för tidigt, varit i vägen och varit för långsam och Qlura hon gör sitt bästa.
Jag funderade på om jag kanske borde ta tävlandet mer på allvar igen tävla varje helg jaga pinnar och träna efter en plan i stället för att bara vara glad så länge hon får vara frisk.
Men nä vi trivs så här med lagom tävlande för att vi båda tycker det är roligt ingen press och inga krav.
Det finns inget jag gör hellre än att tränar agility med henne, det är liksom det ballaste man kan göra !!

Jag fick även äran att springa med Karins dvärgpincher Titti men vi lyckades inte heller med några resultat även om hon gick riktigt fint, tror jag får skylla på värmen för jag klarade den då mycket sämre än vad Titti och Qlura gjorde.

Dessa dagarna har i alla fall gett massa träningspepp och jag ser fram emot att få träna agility ikväll Grin

Här är våra lopp det hade varit mer uppmuntrande med en highlight film Wink

Halmstad :)

13220589_1716613288617255_271454053752301973_o

 

Denna ganska häftiga bilden tog Joakim Persson på Qlura i Halmstad, hon går ganska så tajt kan man säga tur hon har lärt sig stänga ögat Shock
Vill ni se mer fartiga agilitybilder bilder av Joakim Persson kolla in på Fotograf JPFoto

Förra helgen tillbringade vi i Halmstad på deras rätt stora agility tävling, helgen bjöd på fint väder roliga banor och mycket duktiga hundar!
Qlura har inte riktigt varit sig själv efter senaste löpet men i helgen kändes det verkligen som hon var tillbaka på banan, dock betedde hon sig som jag vet inte vad utanför men förhoppningsvis lugnar hon sig snart.
Hon gick så himla fint båda dagarna,och gjorde jätte fina balanser (tjoohoooo)!!!
Jag fick ett sånt bra tips av Martin efter Lördagens lopp vid just balansen och tittar ni noga kan ni nog se skillnaden på hur jag springe vid balansen i dom två loppen, Martin la nämligen märke till att jag springer upprätt och tittar på Qlura hela tiden vilket inte gör mig snabbare (detta är inte heller något jag gör på träning utan där får hon mer ”sköta sig själv”  ) så på söndagen testade jag att ta fäste på slutet av balansen och strunta helt i hur Qlura sprang blev det så mycket bättre jag blev snabbare och det blev mycket mer träningslikt. Underbart med människor som ser såna detaljer som kanske kommer hjälpa oss massor!
Dessvärre blev det små missar i dom flesta loppen som ledde till uteblivna resultat, men jag är ändå så otroligt glad och nöjd med henne.
Och vi fick trotts allt med oss våran första SM pinne i hoppklassen efter ett nollat lopp, vi hade en super miss som kostade mycket tid så det känns bra att det ändå räckte till en 9 placering.
I agilityklasserna var det väldigt nära den där sista pinnen i båda loppen men det ville sig inte riktigt, i sista loppet får vi fel på vippen men det är tyvärr inte med på filmen komiskt nog var jag mer nöjd med den vippen än den på Lördagen, men som sagt gjorde hon väldigt fina lopp ändå.

Tror det kommer bli en väldigt rolig tävlingssäsong!!

En liten film på våra lopp Smile