Powered By och Kurs =)

mush

Hur läckert är inte Qluras nya halsband ? Powered By Mush det är ju precis vad det lilla kraftpaketet är =)
Halsbandet kommer från Elins hunderi och är verkligen välsytt och fint och Elin syr upp halsband helt efter önskemål Smile

Förra helgen var vi i Agilityfabriken och gick kurs för Jouni Orenius tillsammans med ett härligt gäng positiva människor.
Jouni bjöd på fartiga banor med massa teknik i, helt nytt för oss var Druken Japanes
(bara namnet gör en snurrig Wink ) Och att stå och ta emot och plocka in i slalom samt skicka ut från slalom iväg, denna svängen har också ett namn meeeen jag minns det inte riktigt just nu.
Qlura tyckte det där med att bli inplockad i slalom var lite svårt men det krävdes  inte många receptioner innan hon köpte det, Kanske inte nåt jag kommer göra så ofta men verkligen bra att kunna, jag har sett att det funnits många tillfällen i klass 3 förra året där man hade haft nytta av det.
Qlura var helt fantastisk hela helgen och gjorde mest som jag bad henne hela tiden, taggad till tusen men kunde även vänta snällt i sin bur mellan passen.

Jag sprang som en tok, skickade, litade på henne och jösses så mycket hon kan då,
Galet roligt att springa med henne när det bara flyter på så där bra det var verkligen precis vad jag behövde.
Jo visst hon är alltid en stjärna men i helgen var hon extra duktig och att känna att hon fortfarande hade så mycket kvar att ge när vi sprang sista rundan på Söndagen var riktigt roligt.

Jag gillar Jouni´s tänk när det kommer till agility , Det är enkelt och väldigt logiskt och jag fick med mig en massa inspiration till vårens träning nu!

Två filmer från helgen kommer här

Hej 2016


2016 ett alldeles nytt år med nya möjligheter och jag hoppas att med ett nytt år kommer även ny inspiration till träning och till att blogga,
Efter att Stimm försvann har liksom allt  blivit annorlunda och den där riktiga motivationen och lyckan ed hundträning försvann med honom den har sinat för varje hund som gått bort men efter honom tog det liksom slut på nåt sätt, Även om jag verkligen älskar att träna och tävla med Qlura blir det aldrig samma sak det är nåt som fattas men jag hoppas att den där lilla gnistan snart är tillbaka igen.

Det hände även så himla mycket på det personliga planet sista delen av 2015  vilket lett till att bloggen och även träningen hamnat lite i bakgrunden,
Jag tror nog aldrig jag lagt så mycket tid på mig själv som jag gjort dom senaste månaderna och det blir ju inte mycket att blogga om då.
Qlura är i alla fall bästa lyckopillret som hänger med på alla långa promenader och löparrundor för att rensa tankarna och hitta energi när som helst på dygnet <3

Det nya året firades i alla fall in med träning utomhus ( hur fantastiskt är inte det att träna ute Nyårsafton liksom!!!) tillsammans med fina vänner för att sen äta god mat och dricka bubbel och ha en alldeles förträffligt lugn kväll med en massa hundar =)
Nu i Januari väntar kurs för Jouni Orenius och i början av Februari är det dags för årets första tävling massa PEPP med andra ord!!!

 

 

Men hej!

Alltså vi lever och mår bra även om det går alldeles för långt mellan  uppdateringarna, men detta mörka väder gör att dagarna känns ännu kortare!
Vi är igång och tränar igen, förra året gjorde Qlura så många fina balanser i hangaren detta höll ju tyvärr inte i sig när vi sen flyttade ut,
I år var hon osäker första passet men går nu som bara den och gör så himla fina balanser, Hon tar i för allt hon kan och träffar lika om och om igen, Helt galet roligt att träna då och jag behövde verkligen detta,
Idag utmanade jag henna och satte ena tunneln i en svårare vinkel efter balansen men hon gjorde faktiskt fina träffar ändå,
Så när vi börjar träna ute igen ska jag vara så noga med att inte ha för bråttom utan göra det plättlätt så hon bara vågar springa på som inne nu.

Råttorna mår prima dom har energi till max och jag väntar på selar som jag beställt till dom så jag ska kunna träna inkallningar med dom, det är svårt att ha dom lösa annars, men det går ändå bättre men Shejpa kan man få leta bra länge efter ibland det är liksom så himla mycket hon måste undersöka!

Här en liten film från förra träningen