Lite träningsfilm :)

Det här med att uppdatera bloggen regelbundet är verkligen inte lätt men eftersom Nim fått sin allra första träningsfilm passade det ju ypperligt med en liten uppdatering.
Senaste veckorna har Nim varit himla rolig att träna agility med vi har verkligen inte kommit långt i träningen men vi tar små steg framåt eller ja i alla fall i perioder.
Jag har låtit henne springa lös på fälten runt där vi bor då man ser om det kommer nån på långt håll, hon får springa längre än jag egentligen hade velat men det är okej så länge hon inte spårar.
Detta har lett till att hon är lite mer tillfreds även om hon fortfarande får sina idiot idéer och drar från tomten.
Jag har byggt två nya hinder så nu har jag fyra hinder att träna på hemma vilket gör stor skillnad på vilka övningar man kan göra och små hemma pass är så himla bra att få till så idag passade jag på att filma lite av Nims träning Smile Rör jag mig för snabbt fullföljer hon inte sin uppgift och är jag för långsam så blir inte svängarna speciellt bra men vi jobbar på att förstå varandra bättre.

Qlura var hos Sara på Helio hund i Måndags och detta var första gången det gått så länge sen gången innan, först gick vi varje vecka men nu var det två veckor mellan gångerna och lite mer träning där i mellan.
Första träningarna tyckte jag hon var väldigt försiktig men sen släppte det och hon kändes riktigt fin.
Och hon var inte sämre i kroppen så nu drar i ut så det blir en månad till nästa gång och vi fortsätter att träna lite lätt, vilket är perfekt nu då hon får göra samma saker som Nim.
Hon är fortfarande stel i sina bogar men vi misstänker att det är hennes normaltillstånd att hon helt enkelt är byggd på det sättet att hon behöver mycket underhållande massage där.
Hon är i alla all yber lycklig nu när hon får träna mer och det är jag med för jösses så roligt det är att träna agility med henne  Heart

 

Raw food seminarium och lyckliga hundar.

Nu mera får brudarna roa sig genom att springa tillsammans igen och ingen är nog gladare än dom eller jo jag är också väldigt nöjd att dom kan göra av med lite mer energi igen.
Qlura fick i början av veckan sin sjätte behandling av Sara på Helio Hund och hon var så pass mycket bättre att vi fick lägga till mer ansträngning som att vara lös på promenader och lättare agility träning  Dance om två veckor ska vi tillbaka och se hur hon regerar på det, men jag hoppas att hon håller sig fin i kroppen!

Förra helgen var jag i Finland tillsammans med Mush gänget på Raw food seminarium att få det erbjudandet var verkligen helt fantastiskt vilken chans att få ta del av den lilla forskning som finns.
Det var DOGRISK som anordnade det hela och hade bjudit in föreläsare från olika länder.
Det handlade både om katt och hund och för mig som just fått hem en kattunge som utfodras med mush var detta lite extra intressant att lyssna på.
Jag vet att raw food utan tvekan är bättre än foder som är behandlat precis som jag vet att för mycket kolhydrater inte är bra för människor heller, så att få se diagram på hur immunförsvaret förändras när man utfodrar med raw food var en bekräftelse på att jag tänker rätt.
Att utfodra med barf eller (raw food som finnarna kallade det för )är plätt lätt stämmer inte alltid det finns djur som reagerar på olika proteinällor och då får man helt enkelt testa sig fram och se vad som passar ens egna djur bäst.
Det var som sagt en väldigt spännande helg som jag är så tacksam att jag fick ta del av och att jag får vara en del i Mush teamet som verkligen underlättar för djurägare att utfodra sina hundar med Barf .

 

Redan Augusti

Vad händer med tiden egentligen snart halvvägs in i augusti och att hinna blogga verkar helt hopplöst men det har hänt mycket och jag försöker komma in i nya rutiner.
Jag har nu jobbet i drygt en månad på Aktiva Tassar där jobbar jag både i trimmet och i butiken och trivs alldeles förträffligt bra men hur skulle jag inte kunna göra det jag menar prata foder, tillbehör och träffa nya hundar och kunder varje dag det kan knappast bli bättre, det är inte en fast tjänst så jag söker fortfarande jobb ifall att jag inte får vara kvar Smile

Qlura karamell har hunnit fylla 4 år vilket känns precis lika galet att det har gått över 4 år sedan jag fick det där mailet om att det fanns en tikvalp till mig.


Tyvärr här hon skadad hon har en sträckning i Iliopsoas på höger sida och är ordentligt stel i vänster bog. Jag har tyckt hon känts lite trött hon har mest velat ligga hemma på gården och vakta vilket inte kändes så konstigt egentligen hon är ju en gårdshund men så har hon taxerat på dom senaste tävlingarna men inte visat nån hälta på träning eller på promenaderna, men förra helgen när jag var i Ysta och tävlade hoppade hon extremt dåligt i första loppet vilket jag också fick bekräftat av dom som sett henne på banan, så jag strök henne från resten av loppen och bokade tid hos Sara på Helio Hund och fick en tid redan på Måndagen.
Qlura behandlades med el och massage och ska ha agilityvila i 6 veckor gå koppelpromenader i 3 veckor och förhoppningsvis kan vi börja med lite rehab övningar efter återbesöket på Tisdag. Redan dagen efter första behandlingen kunde man se stor skillnad på henne gamla tokiga Qlura är tillbaka och jag inser att hon haft betydligt mycket mer ont än vad jag förstått.
Jag är glad att vi kom till Sara hon var otroligt noggrann och jag fick stort förtroende för henne och är säker på att hon kommer hjälpa oss på bästa sätt.

Nim har hunnit bli 11 månader och vi kämpar på med agilitygrunder och lydnadsgrunder. Hon föredrar helt klart agilityn men även hon ska få ett besök hos Sara då jag inte riktigt tycker hon är helt okej i kroppen, hon visar ingen hälta men kan få akut ont helt plötsligt utan nån speciell anledning och det går över på bara nån sekund vart det sitter har jag ingen aning om men ett besök hos Sara kan förhoppningsvis ge lite svar.

Nim har fått en alldeles egen sele från Dog Copenhagen det är deras nya modell och jag gillar den precis lika mycket som den tidigare Smile