Reunion

Loco, Ior, Rutan och Kåda 16 månader  :heart:

För nån vecka sedan hade vi en reunion men Mini Karamellerna som nu hunnit bli 16 månader.
Det var första gången sedan dom flyttade som vi såg dom alla tillsammans igen och det var som att dom bara blivit större i övrigt for dom runt här precis som när dom var små. Rutan var överlycklig över att ha brorsorna här över helgen speciellt Ior som hon lekte med typ hela tiden.
Totalt var det 9 hundar 7 Mudi och två hermeliner och dom unga grabbarna skötte sig otroligt bra och det värmde i hjärtat att se att dom vuxit upp till såna trevliga och lyckliga individer.
Kullen är väldigt jämn i storlek och utseende och har många likheter som att slå med käftarna när dom vill något, besatta av navlar och har stor kamplust och mycket driv och arbetslust men vill gärna vara nära och mysa.
Jag är så himla nöjd med dom små och hoppas att hälsotesterna kommer se bra ut och att dom fortsätter utvecklas så fint.
Många frågar om jag planerar fler valpar och svaret är att jag inte vet, det är så himla mycket som ska stämma och funka när man ska ha en valpkull, om jag haft massa pengar ork och tid hade jag kanske övervägt en till kull på Qlura men hon är 7 år nu, visserligen i fin kondition men ingen av valparna är hälsotestade ännu vilket jag hade velat om det vore aktuellt,
Och Qlura har gett oss 4 fantastiska små karameller redan och förhoppningsvis kommer någon av hanarna användas i avel om ett par år, och om Rutan fortsätter utvecklas fint kanske det kommer en kull efter henne men som sagt är det så mycket som ska klaffa och hur livet utvecklas vet man ju aldrig.

Qryptonit – KådaQnasen – Ior

Qameleont – Loco
Wamos, Rutan och Qlura


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snart 1 år sen sist

Uppifrån från vänster Ior, Kåda, Loco och Rutan  :heart:

Mer än 1 år har gått sedan Qluras karameller såg dagens ljus och uppdateringarna här har inte alls blivit som jag önskat då tiden och orken inte funnits, men en blåsig och regnig dag som denna gav mig lite inspiration.
Valparna eller nu  mera ungdomarna växer och utvecklas fint och av uppdateringar från ägarna kan jag inte vara annat än nöjd med dom.
Locco och Ior har jag inte träffat sedan dom flyttade och den planerad träffen är framflyttad av förklarliga själ, Kåda som bor i samma stad som oss försöker jag träffa med jämna mellanrum men då Rutan har haft sitt första löp är det ett tag sen nu vi kunde ha syskondejt.
Rutan däremot henne kan jag berätta mer om, hon är vårat lilla mys och lyckopiller som tar livet med en klackspark,
Hon är otroligt seriös och helt vild och galen på samma gång,
I träning finns det inget stopp hon älskar det och lär sig sjukt snabbt och har ett fint driv men hon behöver träna mer kontinuerligt för att det ska bli helt bra men motivationen har varit en bristvara länge nu tyvärr men jag hoppas att den kommer tillbaka och sen håller i sig längre än två tre pass.
Hon är inte speciellt stor 39 cm hög och väger 9 kilo och bredvid sin mamma ser hon jätte liten ut, men Qlura blev grövre först efter 3 års ålder så kanske är det samma med Rutan.
Jag följer valparna med stor spänning och och har väldigt svårt att dom redan är 1 år tiden går alldeles för fort!

Tyst och stilla

Idag flyttade sista valpen Qnasen som nu mera heter Ior kom tillbaka från sitt första hem och bodde hos oss en vecka innan han idag flyttade.
Så nu har vi valp här hemma!
Innan har Rutan som är hennes tilltalsnamn mest flutit med sina bröder och all miljöträning som är gjort är ju gjord med dom alla men nu blir det allt focus på bara henne och hennes grundträning vilket ska bli jätte roligt och spännande.
Även om hon bara varit en av dom fyra valparna har hon sedan 2 veckan varit helt självklar här på något sätt, hela hennes uppsyn har sagt att ja ja men jag bor ju här jag ska aldrig flytta.
Hon är en cool tjej som tar världen med nyfikenhet och glädje, hon har som sina bröder varit med på jobbet något hon fixade galant och sover mest igenom dagarna där.

Rapporterna från dom andra valparna är positiva och dom sköter sig i sina nya hem och är så trygga och glada som jag hoppats på och jag hoppas att det kommer hålla i sig, men min oro över dom små liven kommer nog alltid finnas kvar även om jag litar fullt ut på deras nya fantastiska ägare <3