Zappa i en reflex väst och Stimm i ett Visiglo halsband.

Idag kom äntligen reflexerna som jag väntat på jag har testat en ny reflexväst från Hungarian PetNet, jag har letat länge efter något som syns även på hundar med lite päls och på långt håll samt lyser starkt när hundarna far i skogen.
Men så fick jag tipset om västen och den levde verkligen upp till alla mina förväntningar än så länge, hållbarheten får vänta lite men materialet som används är samma som till dykardräkter mjukt men ändå kraftigt och lätt att hålla rent,
Det är reflex längst med kanterna samt två reflex tassar uppe på ryggen och så är det ett band som går över ryggen på hunden som lyser eller blinkar.
Det är ett stort plus med dom vanliga reflexerna då man inte behöver ha den blinkandes hela tiden för att synas.

Det var nämligen så att jag köpte ett Visiglo halsband till Stimm då jag tyckt detta varit det bästa alternativet då dom blinkar väldigt starkt, Och ja det gör det men inte om du jämför med västen.
Som ni ser på filmen ser man ljuset av Zappas väst hela tiden oavsett vilken vinkel han är i medan man måste flytta på sig för att se ljuset av Stimms halsband tänk då hur svårt det är för t ex en bil förare att se halsbandet då i fall han kommer i ”fel vinkel” så att ljuset försvinner i pälsen.. inte bra.

Jag har storlek Medium på min väst ( och halsbandet också för den delen..) och den sitter jätte bra på Zappa inte för lång så att han kissar in i den vilket är ett plus. Han hade inte kunnat ha en större.
Stimm som är lite mindre över ryggen behöver nog lite extra kardborreband då den är lite stor under magen.

Jag tror detta är det bästa man kan ha på en hund med päls i mörkret och jag ångrar bittert att jag inte köpte en till Stimm också då jag varmt kan rekommendera den.
Men som jag skrev så vet jag inte än hur hållbar den är och om batterierna håller det dom lovar men den känns väldigt tålig och syns det gör den verkligen.


Super bra reflexer.


Sämre ljus som försvinner i pälsen

10 thoughts on “Testing testing..

 1. Västen verkar verkligen bra! Det blir nog till att investera när Kenszo är fullvuxen! Just nu är det så praktiskt att han är dvärgpudelstorlek;)

 2. Hej!
  Vad underbart med ett litet hus samt att du slipper störiga grannar. Får se om mitt bloggande kommer igång igen, egentligen så försvann länken till bloggen av misstag men sedan har det inte blivit att jag lagt tillbaka den :) Västen var jättefin.
  Ha det bra
  /Annika

 3. Det är alltid lika underbart att läsa dina tester, Sara. Så bra med både ris och ros på produkterna. Jag kan inte låta bli att kommentera Jeanette, djurmaxi tar 69:- i frakt för västen,och HungarianPetNet 39:-, så för en väst är HPN totalt sett billigare :)

  • Tack Susanne såg att det blev dyrare från Djurmaxi totalt sett, för mig är service och trevligt bemötande viktigt också :)

 4. Pingback: Tävla om en blinkande reflexväst från HungarianPetNet | sarastassar

 5. Pingback: Antingen eller tack | sarastassar.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *