Igår tillbringades dagen i Halmstad hundarena en alldeles nybyggd hundtränar arena som var helt grym underlaget är fantastiskt och agility hindren ska vi inte tala om  alla balanshindren kan man flytta själv och slalomen går lätt att dra isär om man vill träna alé metoden super modernt med andra ord!!

Men jag var där för att gå clinic för Maria Brandel Bli en bättre hundtränare  jag vann den i samband med musik hjälpen av VoV pedagogik jag hade dessutom fått äran att vara med som demo ekipage med båda hundarna.

Hajja var med som valp och skulle bara leka och erbjuda beteenden vilket hon fixade med bravur vilken liten pärla hon är traskade in i hallen som hon inte gjort annat innan lekte som vanligt och bjöd på beteenden jag log mest hela tiden,  För jag kan lova att jag varit rätt nervös över hur hon skulle bete sig hon leker bra hemma men i en hall med mycket folk och högtalare vet man aldrig men hon impade stort på mig!
Jag fick bra tips på vad jag ska tänka på i framtiden det hela filmades tack vare hjälpsamma människor och tur är väl det jag minns inte jätte mycket av vad som sas.
Filmen är lång men för den som orkar och vill se kommer den här.

Stimm då ja han skulle visa en kedja och jag fick fria följer och Zätat vilket jag hade önskat eftersom det är vår akilles häl Det kändes lite så där för när Maria pratade om kedjor och uppbyggnaden av moment så blev jag ännu mer medveten om att Stimm verkligen inte fått dom bästa förutsättningarna till att kunna lyckas bra på tävling,
Han har verkligen fått lära sig momenten var för sig och sen har vi tävlat och i fria följet är det verkligen svängarna som brister och Maria tyckte det såg ut som att han inte förstår mina signaler i fria följet vilket jag också känner.
Känslan under fria följet var inte bra det kändes som det gör på tävling att jag går i min värld och Stimm i sin.
Jag fick höra jätte fina ord från publiken men när jag ser filmen så tycker jag det ser ut som det känns han har inte alls det positiva attityden som jag vet att han kan ha. Zätat var helt ok om man bortser från missen på stå men där var attityden hel okej tycker jag.
Jag fick i alla fall mycket bra tips på vad som behövs göras….Jag måste lära Stimm att svänga!

Det är så svårt jag är så medveten om våra brister i fria följet och jag vet att det är dålig grundträning som är grunden till det och jag vet att det snarare är vetskapen om det som gör att jag tycker att det är så jobbigt att tävla för att jag vet att vi inte har förutsättningarna att lyckas så bra som jag egentligen vill.
Jag är efter igår super taggad till att ta tag i detta på riktigt men måste då göra en plan jag måste träna mer strukturerat jag måste börja kedja moment och vara noggrann och om jag inte känner att jag vill det till 110 % ska jag inte göra det för då kommer det ändå inte bli bra ändå. Om man till och med är för lat för att skriva träningsdagbok hur ska man då kunna träna så strukturerat? Ta sig i kragen eller inte det är frågan det!
Egentligen gäller inte det bara lydnaden det gäller ju all hundträning om man verkligen vill lyckas och jag är helt kass på att träna strukturerat och ännu sämre på att utvärdera mina träningspass.

Det var verkligen en intressant dag igår och Maria är en helt out standing som instruktör och jag hoppas att jag får chansen att träna för henne igen i framtiden!

8 thoughts on “Många funderingar

 1. Låter som om du fått massa nyttiga tips att ta till i er fortsatta träning! Härligt att Hajja inte brydde sig om den nya miljön, hon verkar vara en riktig härlig valp. :)

 2. En härlig film från kursdagen! Duktiga Hajja! Det var givande att titta på filmen & höra Marias ord kring belöningar, grundträning, aktivitet m.m. :-)Skulle också vilja träna för henne i framtiden!!! Kram från oss

 3. Åååh, jag var sugen på att åka dit och lyssna, men sen glömde jag bort att anmäla mig. Vad häftig Hajja verkar, superkul att se! Jag tittade på hela filmen och gillar verkligen vad hon säger om frustration – något jag önskar att jag hade tänkt på när Knut var liten.

 4. Jesus gumman vilka krav du har!!! Du är ju för bövelen med eliten!!!!!! Lite får man njuta och skryta om sina framgångar oxå!!

 5. Tack för att du delar med dig av fimen :-*
  Inte bara Hajja som är duktig, du är också superduktig för det är ju faktiskt du som lärt henne allt hon kan :yes:

  Ja du att vara en bra hundtränare och ha höga mål är inget för en latmask ;-) så bara att bestämma sig – du vet att du kan komma hur långt som helst med dina hundar 8-)
  För se hur långt du kommit med Stimm trots ”latheten” :rose: :rose:

 6. Låter som du haft en bra clinic & fått mycket nyttigt med dig i ”träningsväskan med dig hem”! Jättekul att se filmen på Hajja, duktiga ni är & cool hon är i ny miljö!
  *hi hi* Jag vet nu varför du valde den hårfärgen – för att matcha Hajja ;)

  Absolut bra att vara ambitiös & att ha höga mål, men glöm inte att ha roligt på vägen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *