I Tisdags träffade vi Petra och hundarna i Hembygsparken efter jobbet detta var tredje gången vi träffades för att träna lydnad och inte nog med det vi har träffats på nya platser varie gång  detta måste ses som en mycket god vana? Väldigt roligt att ha fått lite rutin på träningen med den lilla i alla fall.
Vi filmade fria följet som kändes bra mycket bättre än förra veckan jag belönade henne mycket i svängarna kan ju vara bra så här i inlärnings stadiet ;)
Vänster svängarna kändes bra lika så attityden tycker hon håller en bra possition även om jag kan se en tendens till att sjuta ut rumpan lite men jag ska ändra min belöningsplacering så hon både slutar bita mig i benet och blir lite rakare.
Bjuder här nedan på en liten film snutt… blir glad för alla kommentarer om den både bra och dåliga.

Ställandet känns bra hon stannar snabbt och verkar ha fattat, Tanken var från början hopp stå men hon hoppade hela tiden 1,5 meter upp i luften så en dag testade jag att säga stå och låtsas kasta en godis och fick ett tvär stopp och beslutade mig då för att lägga ner hopp stå varför göra det svårare än vad det är? Nu är nästan hand tecknet helt bort bantat och ställandet är fortfarande fint.

Lite samma tänkte jag gällande apporten som vi pratade om i Tisdags jag hade först tänk göra det grundligt börja med att träna in grymme bra gripanden osv men så apporterade hon ju helt själv och rätt så bra så varför göra nån stor affär av det? Men så igår när jag tränade lite apoortering och upp sitt i köket la jag märke till att hon har väldigt lätt för tugg så jag belönade några bra gripanden och kanske får jag tänka om och gå på plan nr 1 och lägga ner lite mer tid på det för jag vet ju att det kommer löna sig i slutändan.

Jag har insett hur svårt hon har at skilja på ligg (hakan upp) och plats (hakan i backen) och måste träna mer på det jag vill inte att hon lägger hakan i baken när det är vanligt läggande.
Upptäckte också att jag heltt missat stadga träning vid uppsitt gör hon fint uppsitt och sen typ alla konster hon kan väldigt charmigt och väldigt svårt att vara konsekvent själv i dom lägerna då man bara vill skratta åt henne hon är lite för söt ibland!

 

5 thoughts on “En gång är ingen gång 3 gånger är en god vana :)

  1. Vilka goda vanor ni skaffat er :yes: ska försöka ta efter ;-)

    Nu har ju jag sett filmen och tycker att Hajja går riktigt bra, gillar verkligen era ”helt om” – men det går inte att se filmen här i bloggen :-(

  2. Pingback: Vi blir duktigare alla tre | Tripora

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *