Jag läste ett sånt som vanligt bra och roligt inläg hos HumleSpunk för ett par dagar sedan men eftersom mitt internet är så segt så tar det ett par dagar innan jag kan uppdatera den lilla bloggen.
Jag har läst denna artikeln av Silvia Trkman många gånger men när jag läste den i HumleSpunk bloggen som var översatt fick den på nåt sätt en helt annan innebörd eller så är det för att jag har ändrat mig vem  hur som tycker jag den är läsvärd för alla även om man inte har en Berger des Pyrénées för jag tycker tankegången om ”rädda” hundar är bra och den översatta varianten hittar ni här!

Och jag skrattar gott när jag läser…

… känner ingen rädsla, är laddad med mängder av självförtroende och är inte rädd för något.
TROTS det så skäller … när hon träffar på något underligt på våra promenader, inte för att … är rädd utan för att hon helt enkelt tycker att det är skoj.
Hon vet att hon är avlad för att varna för saker och hon älskar att göra det också, när … inte har något bättre för sig. Ger vi henne något bättre att göra så så glömmer hon det roliga i att varna oss…

och

Min modiga, orädda, självsäkra och tuffa … kommer inte att hoppa in och sätta sig hos dig om .. inte får order av mig att göra det. Varför? Inte för att .. är rädd, för det är hon inte, .. är bara inte intresserad. Han har inte noterat att du finns, — bryr sig inte alls.
… är en självständig och snobbig hund som inte ens tittar åt dig. Hon vill bara arbeta. 
.. kommer faktiskt att arbeta med vem som helst om ..  får kommando att göra.
Jag vill inte ens att … hälsar eftersom det inte är en rastypisk egenskap, och jag älskar och respekterar rasen precis som den är.

Sen kan ni själva gissa vilken text som passar till vilken hund i denna familjen ;)

Allt flyter på här Hajja höglöper och Stimm är som jag hade hoppats men inte vågat tro på galet snäll jag behöver bara säga ett lågt Stimm så låter han henne vara han kommer och busar med mig i stället fjantar sig precis som han vill sägga ”Fy faaan vad du är taskig” och ” Jag tycker detta är dö jobbigt men gör detta bara för dig
Självklart är dom aldrig själva tillsammans Hajja har en bur på jobbet där hon går in och lägger sig själv och då kan jag gå och äta lunch utan problem.
Bara några dagar kvar sen är det över för denna gången men jag lovar även om Stimm är snällast i hela världen tycker jag så synd om honom han gör detta bara för min skull han gör alltid allt bara för min skull!

One thought on “Läsvärt

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *