photo DSC_0280_zpsb16f80df.jpg

Nu är det bestämt vem som kommer flytta hit om 6 veckor och det blev den lilla merl tiken som ligger här bredvid sin mamma han har varit favoriten sedan dag 1 vet inte varför hon blev det men så var det och i stamtavlan heter hon heter Köves-bérci Betyár Fitos. Tyvärr inga nya bilder på dom ännu utan jag får nöja mig med bilderna från 4,5 vecka och dom blev 6 veckor i Tisdags så det har nog hänt en hel del.

Men det var inte lätt att försöka förstå sig på valpbeskrivningen och beskrivning 1 och två var nästan raka motsatsen mot varandra men efter mycket mailande fram och tillbaka med uppfödaren så känns det riktigt bra.
Hon beskrivs vara en team worker och en stabil valp så jag ser verkligen fram emot att få åka och hämta henne och bilda mig en egen uppfattning.
Lite små stressande att jag missar dom första 4 väldigt viktiga veckorna ( i mitt tycke)  jag som har med mig hundarna på kontoret brukar ha med dom från dag 1 vilket snabbt har fått dom att förstå när man sover och när man är vaken på både Hajja och Stimm som varit med sedan dom var små har det inte tagit lång tid för dom att komma in i dom rutinerna,
Men en valp som levt sitt egna liv mellan 8 och 12 veckor kan det nog bli en helt annan sak med.
Men å andra sidan så kommer det vara så mycket nytt för henne i början att hon förhoppningsvis kommer in i rutinerna snabbt ändå.
Jag tycker även dom första 4 veckorna är viktiga för att få en relation tillvalpen utveckla leken och göra dom trygga men förhoppningsvis gör uppfödaren ett bra jobb där.

Det är lite fascinerande hur folk uttrycker att jag ska byta ras men det vet i tusan jag tycker det kallas att utöka Pumisarna ska inte flytta härifrån och det kommer med största sannolikhet en Pumi till i framtiden leva utan en Pumi hade jag aldrig klarat så det går alldeles utmärkt att kalla mig för Pumisara i många år till ; )

8 thoughts on “Oj är vald

  1. Vad kul att det blev den valpen som du spanat in lite extra. Ska bli spännade att följa dig och Oj och eran kariär ihop. Lycka till mig din flock. :-)

  2. Ska bli så spännande att följa er med er lilla utökning!
    Att testa vingarna med en annan ras har ju inget med att överge den ras man hade redan tidigare så länge det finns Pumisar kvar ;) ..o i ärlighetens namn – att någon ens nämner det i samband med att du stolt visar upp och presenterar din nya hund tycker jag är riktigt småaktigt..

    Det kommer bli alldeles strålande Sara, ser fram emot att träffa OJ :)

  3. Kan tänka mig att det nu är skönt att veta vem som är Oj!

    Folk är verkligen märkliga, vadå byta ras bara för att du vill ha två olika raser!? Kallar det snarare att utöka med en ras till :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *