Jag är ett fan av lågkolhydratkost till mig själv det håller blodsockret på en jämnare nivå och jag blir inte så godis sugen. Inte så konstigt egentligen då kolhydrater är socker och jag tål ju liksom inte det ; )
Samma sak gäller hundarna jag älskar Barf utfordring men ger mina hundar torrfoder av den anledningen att Stimm inte tålt färskfoder/barf så himla bra och han har minst anfall när han äter sitt Pro Plan lax och ris (tacka gudarna för det!!!!)
Det har ju gjort att Qlura också fått äta det och båda älskar det dom mår jätte bra på det och egentligen finns det ingen anledning till att byta dom har fina pälsar bra andedräkt har vuxit jämt och fint men om man ska vara jätte petig så är dom smala men har mage bullmage.
Men jag tycker inte det är bra med alla dessa tillsattser som finns i torrfodret jag tycker det är en katastrof för att vara ärlig tänk att en påse som förvaras i rumstempratur håller i ett år hur mycket skit måste det inte vara där i?.
Så min plan är att byta foder till Qlura. så kanske hon kommer hålla sig friskare…
Men jag vill inte laga mat själv så det får bli färskfoder, frågan är då vilket det finns ju en hel hög att välja på.
Jag började att sortera bort dom märken som har potatisfibrer i sina foder vilket var synd för t ex Bravos frystorkade burgare är ett superallternativ när man åker bort.
Kvar blev Vom og Hundemat vilket jag gett mina hundar innan samt Mush och Sund hundmat.
Då vi har VoH i Hässleholm köpte jag hem lite av det för att testa men det föll inte Karamellen i smaken och då är hon galen i mat hon åt upp det men det tog en himla tid så det gick bort. Och sund hundmat vill att man har en fastedag i veckan vilket jag inte alls håller med om mina hundar rör sig lika mycket varje dag sen tränar dom mer eller mindre men nej det kändes inte rätt för oss.
Idag var jag i stället och köpte hem Mush både i korv form och bullarna som heter Mush Vaisto .
Dom sistnämnda är rätt så dyra men smidiga då det är lätt att ge.
Ja ja vi får väl först se vad damen tycker om det man vet inte den matgalna hunden kanske helt enkelt bara är galen i torrfoder ; )

Men för er som har hundar med problem av olika slag hud beteende diffusa hältor osv rekommenderar jag er att läsa detta gamla inlägget om ni inte redan gjort det .

 

2 thoughts on “Bra mat ger friska hundar.

  1. Läs på noga så det är ett helfoder du ger. Vet att flera av Mush-korvarna är till dom som BARFar, alltså inte ett helfoder med allt vad det innebär. Vaisto-bollarna är däremot helfoder :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *