Igår var vi på äventyr tillsammans med Anne Sofie och hela hennes flock i Køge i Danmark där vi var på Klubben for Hyrde-, Kvæg- og Gårdhundes special utställning,
Två utställningar på samma dag har dom där Anne Sofie ställde sin valp My och jag ställde Qlura. Pumisarna var bara med som hejarklack,
Dom båda Mudisarna skötte sig otroligt bra My blev BIR valp 4-6 månader *2 och sen även BIS valp och sen  BIS 2 valp verkligen kul!
Qlura fick Cert och blev BIR på förmiddagen och blev även placerad som BIS 4 junior,
På eftermiddagen fick hon ”nöja sig” med ett excellent dom hade inte riktigt samma uppfattning domare nr 1 och två. Hennes kritiker en på Norska och en på Danska :

Utställning  Domare Arne Foss Norge

Tiltalende junior, på den större side, meget fine proportioner, tiltalende udtryck,velformat skalle ,velbårende arer,korrekt benstammer, bra poter, velkroppet,bra hele, meget lovende pelskvalitet, gode sidebevagelser, noget upracis framme,velvist, super temprament.

Excellent BIR Cert BIS 4 junior,

utställning 2 Domare Ole Staunskjaer Danmark

15 mdr.godt helhedsindtrykt, skal ikke blive storre. kunne have en bedre öreansetning,de kunne stå mere stabilit, godt bid. prima hals, god overlinje velansat og båret hale, godt vinklet er lidt mager på dagen, herlig pelsstruktur.smuk farve. bevager sig med at ganske godt drive.men meget padlende fremme. herlig temp.

Excellent plac 1

Det var verkligen en kanon dag och jag är så glad över domarnas kommentarer om Qluras mentalitet ,
Men jag blir helt förstummad  över dessa människor sam faktiskt helt glömmer bort att hundarna är levande varelser dom är inga saker. Hur kan man på allvar skrämma en annan hund i ringen för att själv kunna vinna ?
Glömmer man inte bort att det är en levande varelse där framme då, det är inte bara en människa som håller en sak i kopplet utan en levande varelse som verkligen inte valt själv att vara där ( även om det absolut finns många som älskar det)
Hur kan man tycka det är okej att förstöra för någon annan det där med att må bästa hund vinna på ett ärligt sett är visst överskattat.
Det slits och rycks i koppel hundarna står uppsnarade på trimbord större delen av dagen det sprayas kammas och pudras och luktade mer eller mindre som en parfymbutik där inne.
Jag borde kanske helt enkelt sluta åka på utställning men samtidigt är det kul att träffa folk och titta på fina hundar och duktiga handlers för alla behandlar ju inte sina (och andras hundar) som dom vore saker, och många av dom där hundarna som åker runt på utställning nästan varje helg är otroligt bra tränade och då är det minsann ingen som behöver rycka och slita i dom heller.

Idag fick hundarna i alla fall rejsa i skogen Qlura och My har otroligt roligt tillsammans och det är häftigt att se hur dom drar sig till varandra både inne och ute dom talar verkligen samma språk, Det svarta lilla lakrits snöret My är  jag är otroligt förtjust i trotts att hon har lite mer temperament än Qlura  :-D
Men hon är verkligen fantastisk min Qlura Karamell på många plan och jag är rätt glad att hon är min  :heart:

10686893_10152535677702404_9136236231331293684_n

Qlura Stimm My Mira Zoe och Silaz :heart:

2 thoughts on “En annan del av hundvärlden.

  1. Stort grattis igen :heart:

    Så trist med dessa ”avarter” som tyvärr finns lite över allt i hundvärden, man får bara hoppas att det är dom som sköter sig och behandlar både sin egen hund och andras på ett bra sätt som är dom som står i topp :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *