Jag fick hem boken Shaping innan semestern jag läste halva på en gång och tog mig nu tid till att läsa klart den.
Jag blev verkligen förtjust i boken och har redan tagit upp shaping träningen med Qlura igen.
Jag gav upp ett tag men nu är jag i gång med nosduttarna igen tack vare massa inspiration i boken kom jag på hur roligt jag tycker det är med dessa små passen.

Man blir verkligen aldrig fullärd och påminnelser och ja just det upplevelser bjöd denna boken på.
Den är otroligt välskriven och det finns veterenskapliga referenser till alllt men den är trotts det väldigt enkel att förstå.
Ibland kan bara ordet vetenskap göra att jag inte ens försöker förstå men nej denna boken är lättläst och lättförståelig.

Det finns en massa bra tips på övningar t ex hur man kan jobba med olika target, stadga , apportering, hur man utvecklar leken hos hunden och hur man jobbar med hundar som lätt blir frustrerade ett kapitel jag kommer läsa flera gånger. En massa nyttigt och intressant med andra ord.

Först förklaras det hur man ska tänka när man jobbar med Shaping och vad det går ut på,
Vilket gör att boken passar alla både dom som aldrig testat det innan och dom som jag som behöver aha och lite inspiration i träningen.

Vet inte varför jag väntat så länge med att läsa den för den var verkligen kul och riktigt bra, Ett litet måste hemma hos hundägaren!

 

One thought on “Lite nytändning i Shaping träningen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette