Detta är Klicka hon har en liten grå fläck i ansiktet som skiljer henne från sin syster Shejpa som ni ser på bilden här under.
Dom är syskon och ungefär 6 veckor. Dom har bott hos oss sedan i Torsdags och är hur goa som helst. Nyfikna och väldigt tama och redan efter så kort tid kommer dom självmant och springer upp för armen när man öppnar buren

Hur kommer nu detta sig kanske ni undrar nu?

Jag har haft tam råttor innan för många många år sen och tycker det är helt underbara djur, dom är sociala smarta och väldigt sällskapliga. Och jämför man med andra gnagare är detta det absolut roligaste djur man kan ha och jag kan inte förstå hur man kan välja typ en hamster framför råttor,
Dom flesta tycker ju det är vidrigt men det är inte direkt några kloakråttor jag har utan framavlade tamråttor renliga som bara den.
Jag tänkte först jag skulle skaffa en till hund men av lite olika anledningar funkar det inte just nu så jag tog tag i drömmen om att ha råttor igen och hittade dessa två inte alls långt hemifrån :D
Tanken är att dessa små kompisar ska klicker tränas och dom har redan fått bekanta sig med klickern och jag tror dom kommer uppskatta träning och jag får utlopp för min rastlöshet ;)

Qlura tycker dom är väldigt spännande nästan för spännande det är först i skrivande stund hon kan ligga bredvid mig i soffan och verkligen sova trotts att dom sitter i min luva, Innan har hon mest stirrat hysteriskt på dom fullt medveten om att det är se men inte röra som gäller, men att sitta vid buren varje vaken sekund är inte riktigt bra. Men jag hoppas det släpper.
Råttorna är jätte nyfikna på henne och hade helst klättrat över hela henne!

 


Första mötet man kan verkligen se i blicken på Qlura att hon behärskar sig allt vad hon kan.

 

3 thoughts on “Låt mig presentera Klicka & Shejpa!

  1. Hmm råttor är kanske inte mina favoriter men dom är väldigt söta i ansiktet, synd på deras fötter bara ;-) Lycka till med dom och jag ser fram emot alla tricks vi kommer att få se dom göra :yes: :-))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *