Den 9 april föddes 4 pigga valpar 3 hanar och 1 tik samtliga är blue merl 

Nu så har jag funderat ännu en gång och kommit fram till att jag faktiskt skulle vilja att Qluras gener går vidare.
Inte nog med att hon är en väldigt trevlig hund, lätt att ha i vardagen, vänlig helt oberörd av ljud och är extremt arbetsvillig, så är hon också väldigt sunt byggd hon är balanserad och stark utan att bli för tung vilket jag tycker är en viktig del.
Hon har absolut nackdelar med så som att hon varnar för allt hon tycker hon ska varna för, hon är otroligt mån om flocken och håller därför full koll ute och säger till om det kommer en hund. Detta är en ganska jobbig del men också en del av rasens egenskaper någon man (jag) absolut inte får glömma.

Hanen som jag parat Qlura med är Czaruso Wamos, Han har varit mitt val sedan tankarna på valpar dök upp första gången och efter att fått ha honom här hemma några dagar när Qlura var i höglöp känns valet ännu mera rätt, det är en otroligt cool och trevlig kille och jag är evigt tacksam hans ägare som låter mig låna honom.

Ägarens egna ord om Wamos

Wamos är en sprallig mudi med mycket arbetsdriv. Han är glad och trevlig mot människor och väldigt signal säker när det kommer till andra hundar. Wamos har som dom flesta mudi lätt till skall, men han äger också en väldigt bra av-knapp. Wamos älskar agility och det är också där vi lägger det mesta av vår energi. Wamos väljer leksaker över godis och har mycket kamplust. Han är en mudi som alltid vill vara med och han är mycket nyfiken av sig. Han har inga problem med att vara helt ensam utan andra hundar. Han är mycket stabil och tar det mesta med ro.

Qlura blev parad i början av Februari och om allt går vägen blir det valpar i början av April.
Är du intresserad av en aktiv livskamrat som gärna är med på allt du hittar på och kan erbjuda valpen ett liv där den får vara med och använda både kropp och knopp och spendera mycket tid i skog och mark tveka inte att höra av dig till sara@sarastassar.se
Tävlingsintresse av något slag är så klart jätte kul men det viktigaste är att du har tiden och energin till din nya familjemedlem.