Idag har vi tränat för Mona Kjerholm det var jätte länge sen vi kom iväg på någon träning men idag var det dags, jag kan erkänna att jag inte alls var sugen då jag inte hade någon plan för vad jag ville ha hjälp med, Men bara jag såg resten av gänget var min lilla plan klar och ja herre gud vilken tur jag inte backade ut för jag fick ut massor av detta träningspasset och känner mig både glad och nöjd :)

Jag valde att börja med fria följet med kommendering då jag vet att vi har lite svårigheter att hålla ihop då, Mona gick nära och pratade under tiden vilket störde Stimm till en början men han jobbade på så himla bra och till slut tyckte han till och med att det var lite häftigt med störningen, han hade en jätte fin position och attityd i dag och var riktigt rolig att jobba med.
Jag fick tipset att röra mig framåt och springa ett varv när det blir fel och inte backa och det funkar verkligen för han hinner aldrig känna att jag blir irriterad och jag löser upp hela stämningen men det är ruskigt svårt att lära om ett sånt inlärt beteende som backa är för mig men jag ska verkligen försöka och funkar det inte ska Petra få jaga mig med långpisk ;) När det gäller fria följet har jag en tendens till att sakta ned när jag känner att något blir fel idag gick jag bara på i stället och givetvis blev det mycket bättre men även det är jätte svårt för mig men jäklar nu är det bara att ta tjuren i hornen och skärpa till sig för jäklar vad bra han gick.

Sen gjorde jag en dirigeringsaportering inte den bästa men jag lyckades dirigera om honom så det blev rätt, sen jobbade vi på farten till konen,
Under pass nr 2 fick vi till betydligt mycket bättre dir apportering så visst går det framåt.
Sen gjorde vi vittringen som var helt okej skulle önska att han plockade rätt pinne på en gång nu gick han över för att kolla resten och sen gå tillbaka och ta rätt men vi har inte varit jätte flitiga med den träningen men det ska förhoppningsvis bli ändring på det.
Fjärren gjorde han riktigt bra i dag även där med en del störning, rutan lika så.

I dag behåller jag allt positivt för det mesta var bra det finns massor att jobba på men jag känner att jag fick mycket bra tips att jobba med.
Himla roligt var det att se alla i gruppen som gör stora framsteg och jag hoppas Petra tar och tävlar lite lydnad så vi får se dom på SM i år igen för då blir dom farliga!!


Ser ju himla nöjd ut, det måste vara den nya fina träningsvästen vi fått av Hundkänslan som gör det ;)

4 thoughts on “En spark i rätt riktning.

  1. Så roligt att det blev en bra träning, trots dina farhåger ;)
    Jättekul om du nu har fått tillbaks inspirationen för lydnadsträningen. Du och Petra får väl peppa varandra så ska du se att hon kommer till SM 2011 och vart du och Stimm kommer ska bli spännande att följa :hugright:

    Gillar Stimms fokus på alla bilderna :inlove:

  2. Ha ha! Så bra! Då kommer pisken till nytta vintertid oxå, nu när vi inte vallar på vintern menar jag… ;) Tack för snälla ord… du kanske ska låna pisken och jaga mig till SM då?! Nä, inte 2011, du vet vårt mål. :D

  3. Förresten, hur kommer det sig att de bilderna jag fick av dig är ”röda” och inte de här ovan som jag tog? Eller du har redigerat dessa? Tack för de jag fick iaf! :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *