Igår var det dags för Qlura att göra debut i utställningsringen.
Nordskånska Kennelklubben har en årlig valputställning i  Hässleholm vilket är lagom nära och bra men långt ifrån den lugna trevliga valpuställningen snarare trångt halt och ett väldans liv men det är ju val man gör själv att åka dit tänker jag .
Q tyckte dom första minutrarna att det var mindre kul där inne men det släppte snabbt och hon blev som vanligt lekte som tusan och gjorde sina cirkus konster och om jag tänker efter så tyckte hon nog inte ens att dom första minutrarna var ens hälften så otrevliga som många andra valpar tyckte precis hela tiden dom var där inne.
Jag kan inte förstå hur man kan tvinga runt en valp som lägger sig platt på golvet för att den är rädd för att halka varför försöker man inte bara ge den en trevlig upplevelse utan att bli bedömd av en domare också är det så livsviktigt med en valp utställning?
Mycket konstigt fick man se där inne som fick mig att tappa hoppet om att mentaliteten och sunda friska hundar  är det viktigaste för nej jag tycker inte att en hund som kryper fram ska belönas med ett BIR det tycker jag är väldigt fel.

Hur som skötte sig karamellen alldeles strålande bra i ringen hon var ensam Mudi och blev BIR och fick en jätte fin kritik :

Trevlig helhet, lite långsträckt,
Vackert huvud med mycket god könsprägel fina strama läppar välansatta öron, välmarkerad manke, bra djup bröstkorg men något kort.
Välvinklat bakställ, välburen svans paralella rörelser fram och bak men något valpig i sina frambensrörelser
Bra temprament välvisad!

I finalen blev vi avtackade snabbt rätt så väntat men eftersom vi var klara så nära in på finalen valde jag att stanna för att visa upp den fläckiga Mudin som blivit kallad både för det ena och andra under dagen!

3 thoughts on “Utställnings debuten!

  1. Grattis till fin bedömning :D

    … och vad är det för människor som tvingar sina valpar att vara där när de uppenbarligen inte kommer över att det är obehagligt, och hur tänker domarna? Förstår att du reagerade, det där är ju verkligen inte bra :/

  2. Grattis fina lilla Qlura till den debuten, att sen klara miljön så bra är självklart det viktigaste!!

    Trist om man tvingar runt en valp som är rädd och tycker det är obehagligt. Bättre då att träna i sådan miljö innan man utsätter valpen för kravet att prestera… Att man sen ser osunda hundar på en utställning är verkligen under all kritik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *