Det finns ett träningspass som jag aldrig kommer glömma så länge jag lever.
Kanske skulle man tro att få springa ärovarv efter att ha tagit lag Guld på SM skulle vara det minnet jag kommer minnas allra starkast.men det är det faktiskt inte. Utan det är ett träningspass från i november 2011 när Stimm gjorde dirigeringsapporteringen så där fantastsikt bra för första gången så där bra att jag fick gåshud och tårar i ögonen efter år av slit !!
När jag ser filmen idag så finns det så mycket förbättrings potential men just då var det helt perfekt det var glädje fart och framförallt rätt!

Grejen med Stimm är att när han väl lär sig något kan han det sen till 200 %,
Men vissa saker har varit så otroligt svåra att få honom att förstå så som dirigeringsapporteringen.
Vi testade det mesta godiskålar, momentet ner monterat in i minsta detalj och vad vi tyckte var enkelt att förstå,
Men han fattade liksom inte hur vi än gjorde utan blev osäker och frågande,
Han förstod inte och gjorde inte momentet helt rätt och med glädje förens han förstod helheten, Att han först skulle till konen och sen vidare till apporterna.
När han väl förstått har han alltid behövs en liten paus på nån vecka för att det ska sjunka in och sen sitter det som det skulle vara hugget i sten. Det var rätt stressande innan jag började förstå.. Precis som det varit svårt att förstå varför han aldrig gjort saker lika bra två gånger eller hur man nu ska säga det.
Om jag skickar honom till rutan till exempel och han gör det precis så bra som han kan, Om jag då gör rutan igen tänker han direkt varför? undra vad jag gjorde för fel förra gången???

Okej jag förstår att han (hundar) kanske inte alls tänker så men det känns som att han faktiskt har gjort det och när jag började träna honom så som att han tänkte så blev det så mycket bättre som att vi förstod varandra på ett helt annat sätt och just det är ju grejen med hundträning det är inte att vinna även om det visst är himla kul det också men det är ännu roligare när man förstår man förstår hur ens hund tänker hur den lär och det är först då man verkligen har lyckats!!
Och Stimm har lärt mig så otroligt mycket om hundträning att alla hundar är olika men hittar man rätt knappar är dom alla alldeles perfekta  :heart:

One thought on “Det är det ”lilla”som gör det

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *