Helgen har bjudit på mycket bra hundträning. I Fredags gjorde jag en liten kombination som inkluderade balensen både så hon fick ta flera hinder innan och flera efter och detta klarade hon alldeles galant så himla häftigt! Att skilja på balans och tunnel funkar också riktigt bra.

Igår  insåg jag att det är rätt mycket mer än balansen vi måste ta tag i så som A hindret och vippen.. och slalom dessa sakerna har hamnat väldigt mycket i skymundan nu ett tag.
Vippen har vi ju tränat hemma men inte på klubben men det fixade hon riktigt bra fin fart och bra stopp och väntade duktigt på ett okej.
A hindret har jag kört några få pass där jag bara satt henne innan och då har hon tagit det riktigt fint med träff på kontaktfältet så igår tänkte jag att jag skulle testa med lite mer fart.
Men se det gick inte, Jäklar vad hon satsade hon flög över nocken med bakbenen rakt ut. Hon landade visserligen på kontaktfältet men det såg ut som hon skulle bryta ryggen fruktansvärt obehagligt såg det ut ,
Provade igen för att se om det var en engångsföreteelse men det var det inte samma sak igen om inte mer.
Så planen blev att fortsätta med korta ansattser så hon inte får upp någon fart och succesivt öka.
Jag testade detta ett par gånger idag då vi satte staket på klubben och det gick riktigt bra fina träffar och inget självmordsförsök. Frågan är bara om jag någonsin kommer våga köra på med fart igen men det går nog över helt klart vår nästa stora utmaning.
Sen tog vi en härlig promenad med Madde och Nissa i det fina vädret hundarna sprang på rätt bra och alla var sen nöjda och glada och kanske redo för en ny arbetsvecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *