Jag har tidigare varit helt inställd på att åka på Landslagsuttagningen i år då man får söka till EO även om man bara är i klass 2, mest som träning både för Qlura och mig.
Men efter  träningen i Nutroline Arena i Lördags började jag tveka och funderar på om det är lönt, för även om jag visst tror hon kan gå fint så är chansen precis lika stor att hon bara går bananas.
Vi har haft en massa superfina RC pass senaste tiden, men i Lördags funkade det inte alls.
Hon var helt galet speedad och hade så svårt att fokusera med all störning runt om, hon lugnade sig absolut och gjorde många fina delar, och framförallt var hon riktigt duktig när hon låg och väntade,
Men balansen var helt katastrofalt dålig, hon får svårt att springa ordentligt när hon har mycket annat att hålla koll på.
Jag ser inget konstigt i att åka på uttagningen för träningens skull men det är ändå en hel del pengar och tid som kanske är smartare att lägga på träning och vänta till nästa år.
Jag har liksom inte bråttom, hon är ung och behöver mogna eller ja det är ju många som är betydligt mycket färdigare vid denna åldern men jag tror denna lilla Karamellen kommer bli bättre och bättre med tiden.
Och faktum är att jag är för snål och för tävlingsinriktad för att kunna köra på går det så går det metoden.
Hon är en helt fantastiskt rolig hund att tävla och träna men vi behöver bli mer samkörda och få mer rutin och förhoppningsvis ska vi tävla många år framöver.

One thought on “Söka eller inte söka det är frågan

  1. Förstår om du känner dig tveksam och jag tycker du resonerar himla bra när du skriver att du inte har bråttom utan att ni ska träna och tävla i många år framöver :heart:
    Samtidigt kan just den inställningen göra att det är bra att åka just för träningens skull, ingen press liksom ;-) Fast livet består ju av fler saker än agility så är du osäker får du fundera och prioritera helt enkelt :-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *