Stimm och Csillas valp Kenszo en riktig liten troll unge <3

Jätte kul är det att kunna följa även Stimm´s valpar, jag försöker hålla kontakten med både Stimm och Zappas valpar men alla vill inte ha så mycket kontakt och då kan man inte göra så mycket medan andra gärna vill ha kontakt.
Kenszo och hans syskon är än så länge rätt så jämna dom är inte jätte stora men det är kanske inte så konstigt båda Stimm och Csilla hör ju till dom mindre  även om dom båda är enligt rasstandard dom är även rätt så typ lika så förhoppningsvis blir det inte så stor variation på valparna fast Stimm var rätt stor som liten och flera trodde att han skulle bli stor men alla växer ju väldigt olika.
Huvudsaken är att dom blir blir trevliga och roliga hundar som vill jobba och än så länge verkar det vara ett gäng välbalanserade små arbetsmyror hoppas det håller i sig.

Idag har vi varit och tränat agiltity med Petra och Lira vi byggde denna banan en riktigt rolig bana som gick fort som bara den, det är verkligen inte lätt att hinna med alla gånger. Men jag är super nöjd första delen gick så himla fint trotts lite enl mig svårigheter men han går så himla mycket bättre i serpentinerna nu för att inte tala om att svängarna blivit så himla mycket bättre.
Jag provade att lämna honom i slalomen både åt sidan och framåt och nedåt så att det blev ett framförbyte mellan 15 och 16 till en början gick han ur en port för tidigt men sen kunde jag röra mig riktigt mycket och han jobbade ändå på bra framåt.
I slutet drog han på sjukt bra provade att springa på både höger och vänster sida 17-19 men tyckte det funkade bra vilket som.
Fick jobba lite med bakombytena också där jag ibland blir lite tidig svårt det där med att ibland springa tok fort för att i näste sekund ha is i magen..
Kontaktfälten är riktigt bra även om vi måste jobba upp farten på vippen men det är ett vinter projekt!
Nu får det bli en kort sväng i mörkret för herre gud så mörkt det blir fort ute nu jag ser inte fram emot att ställa om klockan direkt.

3 thoughts on “Lite träning.

  1. Roligt att valparna verkar så lovande! Men med en sådan pappa så kan det väl inte bli annat? ;) Jag kan inte se banan ni körde, men det verkar ha varit ett roligt träningspass! :)

  2. Tycker du är en fantastisk hanhundsägare som engagerar dig så mycket i dina grabbars valpar, inte många hanhundsägare som gör det. Inte ens många uppfödare som engagerar sig som du gör så sträck på dig :D

    Roligt att agilityträningen går framåt både för dig och Stimm!
    Ser fram emot i morgon kväll :D

  3. Satt och skrev svar när jag jobbade i natt, men ser att det försvann i cyberspace ! ;)

    Såg ut som en rolig bana :) Vilket driv han verkar ha i slalom! Skulle va roligt att se er en dag! Bara lite nyfiken, kör du efter ett speciellt handlingsystem eller en mix?
    ´
    Håller med Cissi om att det är jätteroligt att du är engagerad i valparna! :) Tummen upp!! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *