3 generationer Akinnaz Tok Stimm Akinnaz Nanook Zappa och Bátor-Király

Just nu är vi i Emmaboda hos Cissi Jerker Elton och Király ( som är Stimms lilla Mini me ;) och tänkte jag skulle uppdatera lite om dagen som gått i hundens tecken.
Vi började egentligen redan i går kväll men en make over av valpen som nu mera är en Pumi en ruskigt söt sådan.
Idag har vi tränat lydnad på förmiddagen, Stimm var mycket nöjd med det och gick riktigt fint vi gjorde en vittring för första gången på evigheter och till min stora glädje gick det kanon. Han hade en fin attityd i fria följet och gjorde fina skiften i dum dum rutan. Lite strul med dirigerings apporteringen men han jobbade på bra och det går åt rätt håll rutan satt som en smäck !

Cissi tränade med Király som var en fröjd att se följsam och helt underbart fokuserad på henne trotts att farfar Zappa var en stor störning fin fin kamplust har han också jätte kul att se!
På eftermiddagen blev det spår för alla hundarna.
Zappa fick gå ett spår som Jerker lagt 400 m med 4 pinnar och ett slut. Han gick riktigt fint, det är så bra när jag inte vet vart spåret går och börjar styra utan blir tvungen att lita på honom, vilket jag alltid borde för han är en jätte duktig spårhund!
Stimm´s spår gick jag själv det var kanske 300 m med två pinnar och ett slut, han spårar väldigt noggrant med bra drag i linan blir lite sugen på att köra en appell med honom får se ska låta Cissi gå hans spår imorgon och lägga det på en åker kan bli spännande.

Sen skickar vi ett STORT GRATTIS till Svenska agility landslaget large som tagit VM GULD helt otroligt bra!!
Medium laget kom på en hedrande 4 plats extra stolta är vi så klart över Stimms moster Akinnaz Mazli. Imorgon håller vi tummarna stenhårt för dom individuella finalerna!
Nästa Grattis går till Cathrin och Cocos som debuterade i ag 3an idag detta med bravur en 2a plats och Cert ujuj hur ska detta sluta :D

Nu ska jag fortsätts på min Rom & Cola  dyr rom dessutom ;) Skönt att umgås med folk so  uppskattar internet :D


Stimm och hans Mini Me <3

4 thoughts on “Bra måste uppdatera lite..

  1. Jätte fina grabbar och så lika.. Måste vara jättekul att få följa sin hunds avkomma och se likheterna ;)

  2. Stort stort tack för en superhelg!
    Att se dig och pappa Stimm träna lydnad är en fröjd, för att inte tala om hur duktiga både han och Zappa var i spåret i dag med <3

    Nu har jag massa inspiration och ska verkligen försöka förvalta både den och ljuvliga Király på bästa sätt ;)

    SÅ HIMLA duktiga ekipage Sverige skickat till agility VM – guld för largelaget och en fjärdeplats för mediumlaget FANTASTISKT!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *