Du och jag för alltid pärlan :heart:

Lite lyrisk är jag allt över kvällen agility träning vi byggde en klass 2 bana som ni hittar här en riktigt rolig springa fort bana var det.
Jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska starta med Stimm ett tag var det springstart då han gick igång mest på det, men sen fick han tillräckligt med fart ändå så jag valde att sätta honom i starten men nu måste vi ju liksom öka ännu ett snäpp så idag provade jag att lyfta upp honom och tagga igång honom ordentligt (dock hade jag behövt skyddshandskar ;)..) oj oj det funkade alldeles förträffligt bra och han fick ännu bättre fart :)
Så nu ska jag försöka träna så mycket olika starter som det bara går, släpper jag bara ner honom snett mot första hindret hinner jag en bit innan han kommer i kapp.

Det var ju inte jätte många byten på denna banan men till en början valde jag att göra framförbyte mellan 2 och tre och sen blindbyte mellan 6 och 7 men då jävlar fick jag springa vill jag lova men bra blev det.
Men efter lite funderande gjorde jag en jaakko på 2 sprang på utsidan av tunneln och sen ett blindbyte mellan 4 och 5 och det blev ännu bättre super fin sväng mellan 2 och tre men då var jag dock så trött i benen att det blev bakombyte mellan 7 och 8 och det funkade bra det också :)

Sen tränade vi även på en stjärna heter det va när man står stilla i mitten och hunden bara ska springa runt, i såna sekvenser brukar Stimm tappa lite fart då jag blir stilla stående vi tränade detta med pip boll idag och när han var på väg att sakta ner kastade jag bollen och det blev bättre och bättre driv för varje gång Kul!!
När Malin körde detsamma med Elsa kom jag och tänka på nån kille jag såg på agility VM han stod aldrig stilla utan ”steppade” hela tiden t om dom gångerna han kunde stå still, Malin testade och Elsa ökade rätt kul att se =)
Tycker även Stimm hade bra drag på tunnlarna idag men det måste bli ännu bättre men jag vet inte hur?
Nån som har tips på hur jag ska få honom att fatta att ju fortare han springer in och igenom desto fortare kommer han till mig? Alla tips mottages med glädje!

En himlans rolig träning trotts skit väder blev det en annan rolig nyhet är att det tilltänkta mamman till den förhoppningsvis kommande valpen har börjat löpa det ni det är spännande om nåt!

 

4 thoughts on “Kul träning i höstrusket!

  1. Ja nu gäller det väl att börja kapa sekunder kan jag tänka mig :yes:
    Inser att jag har en hel del kvar att lära inom agilityn – blindbyten fattar jag fortfarande inte riktigt vad det är ;-)

    Så spännande med den kommande familjemedlemmen, håller tummarna för att allt ska bli på bästa sätt :heart:

  2. Vad härligt med så bra träning och att du hittat ett bra sätt som funkar i starten! :)
    Vad spännande och roligt att det börjar närma sig med en till familjemedlem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *