photo qlura6manader_zps240c7eb2.jpg

Jag glömde ju liksom uppdatera om karamellens 6 månaders status igår när det var halvårsdag och allt : )
Hon är nu 39 cm hög vikten har jag inte riktigt koll på ska väga imorgon men jag skulle gissa på  9-10 kg . Hon känns så mycket mindre ända tills man ser henne bredvid nån som är mindre än jag själv ser hon inte så liten ut. Sen är hon ju helt annat byggd än Stimm lättare i kroppen tunnare och inte samma överlinje (även om Stimms överlinje är nästan obefintlig ;) ) tror det är därför hon känns så mycket mindre.

Hennes intresse för mat är fortfarande hysteriskt och vi tränar fortfarande bara på torrfoder för att det inte ska bli alldeles för mycket för hennes lilla hjärna,
Hennes intresse för leksaker är även det helt fantastiskt nu mera egentligen har det aldrig varit nån katastrof men nu är det väldigt väldigt bra hon kan leka även i den stökigaste miljön upptäckte jag i går!
Hon har lärt sig något som ska bli en startposition i  agilityn sitta mellan mina ben just det har inte varit så svårt men att sen kunna lämna henne utan att hon gör allt annat hon kan det var inte så lätt.
Men helt plötsligt verkade polletten trilla ner och hon fixade detta super fint  hemma i köket i början av veckan och sen igår på den öppna träningen med massa störning runt sig så duktig alltså!!
Jag varvade med att gå tillbaka ge godis eller gå tillbaka och kampa eller släppa henne på ett ok och hon bara köper allt hon är verkligen helt fantastisk att träna!
Vi har även börjat lite med tunnlar och igår var tredje gången hon fick springa genom böjd tunnel och jag insåg att det där tunnelsuget behöver jag inte träna mer på det räcker och blir över…. swiiiiich liksom!
Så tunnel komma till mig lite cirkel träning tunnel osv men jo då den lilla lyssnade riktigt fint även om hon är redo att ge sig iväg vilken sekund som helst!
Alltså så häftig så häftig jag är helt i chock kärleks chock :heart:

Men ja även intensiv mycket intensiv och nej inte en hund för ”vem som helst” det är en ungrare och precis som Stimm  kräver hon mycket annat än bara vanlig träning och ibland kanske folk tror det är lätt som en plätt med dessa Ungrare speciellt när man som nu höjer dom till skyarna men det är inte alltid lätt och jag tränar ju rätt så mycket med mina hundar står ut med deras skällande och temperament.
För mig är dessa ungrare dom perfekta hundarna och får man tag på en bra en ( i både huvud och kropp )blir det riktigt bra men ja det finns helt klart lättare raser : ) ( Bara en liten parantes så här på Fredagen..)

4 thoughts on “6 månader och lite fantastisk

  1. det är så roligt att följa Qlura och hon verkar vara en superhäftig hund! Extra roligt att följa er eftersom jag själv har en valp på 5månader men har inte den erfarenheten som du har så vi har faktiskt härmat många av dina träningsfilmer och moment. grymt bra inspiration och tips! som det där med miniskateboarden, verkligen bra! :)
    Beklagar verkligen förlusten av Hajja. fruktansvärt tragiskt.. ska faktiskt ta och beställa en sådan valpsele till min lilla eftersom han är mer vild än tam och gärna tar en flygtur i kopplet.. (återigen bra tips!)
    Hoppas att jag lyckas får se henne i verkligheten på agilityplanen någon gång i framtiden, och gärna fler träningsvideos! ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *