Ni kanske minns att jag skulle ha ett litet projekt och byta foder på Qlura från Pro Plan till Mush? Hur gick det med det kanske ni (och även jag) undrar?!
Tja det rann liksom lite ut i sanden när Qlura maniskt började äta gräs kräkas galla.

Faktum är att det är rätt meckigt med färskmat ( även om Mush är det smidigaste jag testat ) så jag vill se resultat gärna positiva sådana snabbt för att bli motiverad till att fortsätta.
Jag vet att detta mest troligt var övergångsbesvär men hon har aldrig kräkts galla och aldrig velat hetsäta gräs någonsin så hon fick helt enkelt gå tillbaka till Pro Plan.
Men tanken på att jag egentligen inte vill ge mina hundar foder med majs i eller andra kolhydrater ( det jag ger är det majs, majsglutenmjöl, och majsgryn i )  har fortsatt att finnas och nu ska hon få testa Orijen .
Dom äter den maten sedan innan som godis och är helt galna i den.
Kanske är det korkat att byta, Qlura är ju min första fäll hund och jag har sett hundar som sett riktigt skabbiga ut när dom fällt men hon var riktigt fin i jämförelse med många andra men förhoppningsvis kommer hon bli ännu finare när hon slipper käka mat baserat på majs i olika former.

Hur jag kommer göra med Stimm har jag inte riktigt bestämt ännu när jag tidigare har bytt foder på honom har hans ep blivit sämre.
Nu äter han visserligen medicin vilket han inte gjort tidigare men jag vill ju helst slippa höja den.
Problemet är att det är svårt att hålla hullet på honom då han inte springer lika mycket som innan, Och jag tror ju då att det är bättre med ett foder utan kolhydrater men att hans ep anfall ska hållas i schack är det viktigaste så jag ska fundera lite till.

Helt onödigt vetande för er läsare kanske… men ni vet har man inget att fundera på får man helt enkelt se till att skaffa sig det ;)

 

2 thoughts on “Foder projektet

  1. Gav med Mush, fast korvarna och mina kräktes av det också. Det enda som de kunde gå på där var deras Mush nöt, inget annat funkade. Köpte detta bara för att testa, men gick snabbt tillbaks till Nordic som mina mår finfint på.
    Hoppas att Orijen funkar på dina, vet beardisar som inte har tålt det. Gav det till Millie och Penny en period, men kunde inte se någon skillnad i deras allmäntillstånd så jag tyckte inte det var värt pengarna. Det finns säkerligen folk som är nöjda med det, förstår absolut din tanke ang majsen :)

  2. Ja du det här med mat är en djungel och många hundar verkar reagera olika på olika typer av mat – inte lätt :-P
    Förstår din tanke angående majsen så hoppas du hittar en fungerande lösning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *