Raw food seminarium och lyckliga hundar.

Nu mera får brudarna roa sig genom att springa tillsammans igen och ingen är nog gladare än dom eller jo jag är också väldigt nöjd att dom kan göra av med lite mer energi igen.
Qlura fick i början av veckan sin sjätte behandling av Sara på Helio Hund och hon var så pass mycket bättre att vi fick lägga till mer ansträngning som att vara lös på promenader och lättare agility träning  Dance om två veckor ska vi tillbaka och se hur hon regerar på det, men jag hoppas att hon håller sig fin i kroppen!

Förra helgen var jag i Finland tillsammans med Mush gänget på Raw food seminarium att få det erbjudandet var verkligen helt fantastiskt vilken chans att få ta del av den lilla forskning som finns.
Det var DOGRISK som anordnade det hela och hade bjudit in föreläsare från olika länder.
Det handlade både om katt och hund och för mig som just fått hem en kattunge som utfodras med mush var detta lite extra intressant att lyssna på.
Jag vet att raw food utan tvekan är bättre än foder som är behandlat precis som jag vet att för mycket kolhydrater inte är bra för människor heller, så att få se diagram på hur immunförsvaret förändras när man utfodrar med raw food var en bekräftelse på att jag tänker rätt.
Att utfodra med barf eller (raw food som finnarna kallade det för )är plätt lätt stämmer inte alltid det finns djur som reagerar på olika proteinällor och då får man helt enkelt testa sig fram och se vad som passar ens egna djur bäst.
Det var som sagt en väldigt spännande helg som jag är så tacksam att jag fick ta del av och att jag får vara en del i Mush teamet som verkligen underlättar för djurägare att utfodra sina hundar med Barf .

 

Verkligen utan rubrik för jag kunde inte komma på nån… ;)

Mitt superschampo är slut så jag beställde nytt igår och idag fick jag det, jag tok älskar sån snabb service =)
Jag är verkligen så glad att jag hittat en schampo som funkar, Jag reagerar ganska starkt på parfymer och blöt hund med schampo som luktar starkt funkar verkligen inte och jag går runt och nyser två dagar efter att jag badat henne. Men med detta slipper jag det jag reagerar inget allt varken på hennes päls när den är torr eller blöt och den blir riktigt bra efter bad helt perfekt med andra ord!
Jag beställde även lite tillskott Laga Mat , för sen Stimm försvann äter  Qlura bara olika varianter Mush Barf , Dom färdiga bullarna i Vaisto är helt perfekta att ge så lätt att pertionera och bara ta upp mat för en måltid  speciellt när man bara har 1 hund.
Sen kör vi enligt deras veckoschema också så att hon ska få bra variation. Jag har alltid velat Barfa mina hundar men Stimm tålde verkligen inte det vilket gjorde att han åt torrfoder till största del,
Men Qlura fungerar kanon bra på detta, hon är hur fin som helst i kroppen strak och välmusklad, tänderna är kritvita och hon älskar det.
Jag själv äter ju så lite kolhydrater jag bara kan och mår väldigt mycket bättre på det och då känns det så klart 100 ggr bättre att min hund också ska få det!
Men som den hönsmamma jag är blev det lite tillskott trotts att det inte ska behövs men dom dagarna jag bara ger vom och kycklingvinkar tex känns det skönt att tillskotta lite extra Smile

Fortsättning på foderbytet.

Qlura i Söndags snart 19 månader gammal och helt urfälld


Qlura i hösta 13 månader gammal ungefär och urfälld.

Det är så klart dumt att jämföra kroppen på en hund som växer och det känns kanske mer än vad det syns men ändå, Nu är mina hundar inne på sina andra säcken Standardt  Stimm äter Vild och Qlura Extra och jag kan se stor skillnad på dom,
Inte bara på Qluras tänder som jag skrivit om innan  utan på deras kroppar.
Dom båda har blivit av med sina magar som dom hade innan (utan att vara det minsta tjocka i övrigt utan snarare smala ) känns som det placerats på ryggen i stället för nu är knotorna borta och dom är superfina båda två.
Jag gav Standardt till Stimm när han var ung men slutade för att han inte höll hullet men det visade sig sen att han höll inte hullet på nåt foder på den tiden Wink
Men dom har varit fina på sitt förra foder också men ännu finare nu.
Himla bra känns det när man hittar ett foder som passar dom båda så himla bra för det är verkligen inte lätt med foder och alla hundar är olika Smile