Idag har jag och Qlura varit på blåbärsttävling hos Malin Det är för nybörjar hundar bara hopp hinder och tunnlar och låga höjder alldeles perfekt för en bebishund med andra ord, sen fick Vi fick även köra banan två gånger.
Jag har varit så himla dålig på att träna Qlura på andra platser en vår hemmaklubb och med mycket störning.
Vet inte riktigt varför, när jag höll på med lydnad var det ju det man gjorde allra mest,Tränade med massa störning och på nya platser men agilityn kräver ju så mycket mer. Hinder och slalom osv är ju rätt jobbigt att släpa med sig men det är ju inte så svårt att åka till olika klubbar att träna egentligen.
Så detta blev en väldigt nyttig träning för oss och jag ska försöka hitta fler såna trevliga träningstävlingar att åka på,

I första loppet var hon lite störd av allt runt om kring men hon var riktigt duktig innan och kampade som en tok i sitt koppel i stället för att skälla på alla andra som fick springa före henne.. kanske blev det lite mycket då det liksom bubblade över lite sen.
Men halvvägs in i loppet stannade jag henne klappade henne hon lugnade sig och sen gick det mycket bättre och hon blev bara bättre och bättre för varje lopp.

Jag trodde kanske att vårat fram var mycket bättre än vad det visade sig vara, men till sista loppet fixade hon det riktigt bra.
Vi hade en riktigt rolig dag och jag har verkligen fått veta vad vi behöver träna mera på.
Hon är ju bara bebisen ännu, jag tror det kommer bli riktigt bra med mer träning och rutin, En sak är säker vi kommer i alla fall ha riktigt roligt tillsammans.

One thought on “Blåbärstävling

  1. Önskar att det kommer finnas Blåbärstävlingar officiellt efter nästa regelrevidering. Det är så himla mycket nytt för unghundarna att ta in, så banorna i sig behöver inte innehålla några svårigheter alls. Upplever att klass 1 många gånger är mycket svårare än vad som är rimligt att nybörjarhundar ska klara av. Mer Blåbärstävlingar åt folket! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *