Detta är ju en blogg som handlar om hundar och hundträning men idag tänkte jag den skulle handla bara om mig,
Det är ett desperat försök att hitta en person som kan hjälpa mig att hitta tillbaka till min kropp som jag börjar få mer eller mindre panik över!
Mest panik har jag nog för att jag bara blir tjockare och tjockare för att jag inte orkar träna den fantastiska unghunden, för att jag inte orkar gå långa promenader fast min hjärna inte vill annat än att röra på sig och för att mina läkare inte kan hjälpa mig.
Jag är så trött att jag faktiskt vet vart jag ska ta vägen jag sköter min diabetes jag rör på mig jag äter bra och ändå går det åt helt fel håll.

Det är så här att jag fick diabetes typ 1 när jag var 16 år den är rätt så svår många gånger, jag började med Lchf för 4 år sen och sockret blev otroligt mycket bättre och så även mitt humör.
Men för två år sen fick jag även diagnosen Hypotyreos och medicineras nu mot detta utan någon framgång. Jag är tröttare än någonsin sover minimalt och svettas mängder så fort jag rör mig.
När jag var hos läkaren sist visade det sig att jag har för lite vita blodkroppar i blodet vilket är ett tecken på överaktiv sköldkörtel, men läkarna vill inte sänka mina mediciner utan i stället ge mig ännu mer tabletter vilket känns otroligt märkligt och otroligt fel!
Dom säger att min hormonbalans i kroppen är fel men ingen kan tala om vad jag ska göra för att den ska bli bra igen.

Så nu letar jag efter någon kostrådgivare eller annan kunnig person inom detta området som kan hjälpa mig i denna djungeln, det måste vara någon som förespråkar lågkolhydratkost  då detta är det absolut bästa för mitt blodsocker och någon som har stenkoll på hormoner jag behöver någon med mycket tålamod som kan hjälpa mig att lägga upp kosten så att denna trötta stackars kroppen får en chans att bli bra igen!

Har du tips på en super duktig person som kan hjälpa mig eller känner du som läser att du kan hjälpa mig snälla skicka ett mail till sara@sarastassar.se

21 thoughts on “Kan du hjälpa mig?

  1. Jag hoppas verkligen att någon som har erfarenhet i området läser detta & kan hänvisa dig till en kunnig person så du får hjälp. Måste vara mkt frustrerande att inte få sova & ha lite energi. Håller tummarna att allt löser sig! :yes:

  2. Kostdoktorn Andreas Eenfeldt kanske? Han verkar vettig! Har själv hypotyreos, inte alltid lätt att hitta balansen!

    • Jag har varit i kontakt med honom men när man har typ 1 diabetes också är det inte intressant tyvärr.men tack för tips :)

  3. Hej, jag rekommenderar att du tar kontakt med en homeopat först, de kan se vad som är i obalans i kroppen och ofta roten till problemet. Börja i den änden, önskar dig lycka till, det kommer bli bra!

  4. Hej Sara! Finns en fd läkare som heter Nisse Simonsson. Han har en facebook-grupp där det diskuteras livligt om kost kontra diabetes, cancer, hjärtsjukdomar mm. Han är en stor förespråkare av att minimera kolhydrater från kosten just för att må bättre, undvika att få diabetes mm. Sök upp honom på FB o rådfråga, och läs inlägg som gjorts, han är duktig! Kram o hoppas du får hjälp där eller någon annanstans! / Åsa

  5. Har du kollat upp hos läkare hur det är med njurarna ? Har själv njur sjukdam som upptäcktäs pågrund av trötthet .Men det borde läkarna ha tänkt på ! bara en tanke. hoppas du snart mår bättre !!

  6. Hej!
    Jag har också hypotyreos och har kämpat mig ner 30 kg med kost och träning. Jag mår till skillnad från dig rätt så bra på mitt levaxin dock. Under perioder har jag dragit ner på kolhydraterna men inte riktigt orkat med träningen som jag vela då. Nu äter jag en mixad kost men äter bara ”bra” kolhydrater och så lite socker och vitt mjöl som möjligt, jag tränar 5-6 gånger i veckan och går ner i vikt igen. Jag får hjälp med kost och förändring via en pt online. Men jag har andra symptom kvar från min hypo och går sedan ett halvår hos en homeopat och äter naturliga hormonpreparat tillsammans med mitt levaxin. Mitt råd är att du dels söker upp en homeopat och sen testar dina binjurar (är du stressad så kommer du få svårt att komma tillbaka om bjnjurarna inte mår bra), läs gärna Mia Lundins bok Kaos i kvinnohjärnan och det finns mycket bra info på hennes sida http://www.mialundin.se. Hoppas att du snart mår bättre. Du får gärna höra av dig om du har frågor. Jag har skrivit lite på min hemsida om min hypo.

    Kram!

  7. Nico prohorenko har en Facebook sida som du kan kika in på angående att gå ner i vikt. Min man gick ner 20-30 kg och andra av hans bekanta gick också ner det de önskade men exakt vad han kan om dina diagnoser vet jag inte…kan ju vara värt att kolla:)

  8. Hej Sara – försökte kommentera på fejjan men det gick inte så det får bli här. Eliisa Andrén på http://www.biopatihalsan.se har räddat livet på mig mer än en gång. Hon har en apparat som heter SCIO, den går igenom massor med mätpunkter i kroppen, letar efter obalanser och graderar dom efter allvarsgrad. Det handlar om hormoner, det handlar om organ – det handlar om hela kroppen in i minsta lilla detalj. Hon kan konkurrera ut lyckopiller på tio minuter, så snabbt kommer vändningen när man varit hos henne. Dessutom riktar SCIOn in sig på EXAKT det som är fel i kroppen och där lurar den kroppen att själv börja få till jämnvikt. Jag vet inte om hon kan hjälpa dig helt o fullt som hon gjort med mig, men hennes insats lugnade min sköldkörtel. Det fixade mitt grus i gallgångarna, det fixar när jag är så trött att jag inte kan blinka för länge utan att somna. Hon finns i Örebro, men jag är säker på att hon kan hjälpa dig hitta någon med motsvarande problem närmre dig eller så kan hon hjälpa dig remote – det har hon gjort med massor av folk också. Lycka till! KRAM :dog2:

  9. Brian i Karlskrona, han är homeopat och har hjälpt så många till att må bättre! Har tyvärr inte hans nummer men har efterfrågat på Facebook! Sök på nätet efter honom! Lycka till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *