Min underbara lilla vapendragare <3

Idag var det dags för första lydnadstävlingen på snart 1 år, hela veckan har nerverna legat utanpå och adrenalinet högt i kroppen och går dagen ska vi inte tala om..
Men jäklar jag överlevde och efter två moment var jag till och med närvarande ;)
Upplägget var så att man gjorde 4 moment och sen förflyttade man sig till andra delen av ridhuset och gjorde apporterings momenten där.
Fria följet kändes som en ren katastrof och vi var allt annat än samspelta och fick det blygsamma betyget 7 men ska jag vara ärlig trodde jag inte vi skulle komma upp i den summan ens då bedömningen var rätt hård men rättvis!
Dumrutan tja banan hörn är inte så uppskattade av domarna har jag märkt vi fick en 8 då vi hade ett segt sättande också, men fick även kommentaren mycket bra stå! så det vägde upp.
Inkallningen 10 Mycket Bra! Och japp det var den.
Rutan 9,5 tempo till kon mmm men det är en omöjlighet att han ska ha samma fart som han har till rutan tror inte han hinner få upp den farten på den sträckan.
Dir apporten 10 :dance: så jävla häftigt!!!
Metallen 0 inget favvo moment direkt och han tvekade massor så jag valde helt enkelt att peppa honom i stället.
Vittringen 9 ingen kommentar jag tyckte han gjorde den bra kanske var han lite länge ute vid pinnarna men när han väl kom till rätt tog han den direkt.
Fjärren 8,5 Dk fick ge ett extra kommando konstigt vet inte varför men jag fick ingen kommentar om att han har flyttat sig vilket känns bra.

Sittande 8 nosar och platsen 10
Totalt fick vi 258 rätt långt från dom där 300 som vi ska ha en dag men vi hade ju faktiskt med en nolla i bagaget.

Jag är inte alls nöjd med fria följet men det som är så häftigt är att han bara blir bättre och bättre för varje moment och går inte ned sig.
Och att dir apporten satt var en seger i sig så förutom fria följet är jag jätte nöjd med vår insatts (tja förutom metallen då men man måste träna alla moment har jag hört även dom lite svårare.)

Nu ska vi mysa i soffan hela kvällen efter att ha varit ute och sprungit lite i skogen också så klart.
Och en sak till jag älskar min lilla hund precis lika mycket just nu som jag gjorde i går för det är omöjlighet att tycka om honom mer även fast han är en stjärna på tävling :heart:

11 thoughts on “Det blev ett 1a pris och en 2a placering!

  1. Kan inte säga att jag är förvånad :)) Efter att ha sett er träna under dessa två år och hur ni utvecklats i er träning var detta väntat :inlove:
    Ni ära bara SÅ HIMLA BRA tillsammans – GRATTIS igen :heart:

  2. Säger som Cissi – jag är inte förvånad! Men inte desto mindre roligt ni satte den där 1:an trots en 0:a!!! En paus kan verkligen vara behövligt ibland. Grattis!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *