Detta är våran första film till RC kursen hos klickerklok som jag i sista sekund bestämde mig för att hoppa på :)Det ska bli så himla roligt detta!!
Jag hade redan börjat lite smått med RC men nu börjar jag om lite.  Första övningen går bara ut att se hur dom springer till belöningen bäst.
Jag tycker Qlura springer bra och väldigt målmedvetet och jag fick OK att testa hela plankan!
Detta är verkligen rolig men ack så tålamodskrävande träning.
När vi ändå filmade till kursen i Torsdags passade vi på att filma lite annat också vi byggde en liten kombination.
Första gången Qlura gör så mycket saker på en och samma gång men hon är så himla duktig fattar liksom direkt och gör allt hon kan för att det ska bli rätt och så otroligt rolig att träna med och jag blir lika fascinerad varje gång jag ser hur bra det är med valp övningarna vi har gjort när man bara kan stoppa in dom i agilityn sen :D

Bakombytet blev lite svårt det har vi bara gjort en gång innan på kursen hos Mia förra veckan och hon föredrar ju runt i alla lägen ;) Men med lite belöning på rätt ställe ett par gånger så förstod hon och det var så häftigt att se hur hon ansträngde sig för att lästa av mig och sen dra på igen!

Sen blev det dessvärre 100 gånger bakslag när Stimm skulle träna och hon vila, det spelade ingen roll vad jag gjorde hon bara gapade och gapade ändå det var två kurser på klubben samtidigt och jag tycker det är väldigt störande och stressande.
Jag bröt nästan ihop men fick lite bra pepp från fina människor och igår stannade jag till på klubben och körde bara lek vila lek vila så som jag gjort i skogen innan, Jag la henne även på ett bord högre upp så hon fick en liten uppgift också och det gick riktigt bra vi kunde inte leka så långt ifrån henne jag och Stimm första passen men på slutet kunde jag t om skicka honom genom en tunnel utan att hon ballade ur. Sen är det svårt för henne när Stimm skäller men det kändes ändå som vi kom en pytte bit på väg, bara att träna på så här och inte ha så bråttom framåt när jag inte orkar och hinner får hon helt enkelt sitta i bilen och vänta.
Idag var tanken att vi skulle tränat RC på eftermiddagen men så blev Qlura stucken av vad jag tror var en geting jag såg bara hur hon hoppade upp och tog nåt i luften och straxt därefter började hon kräkas och blev trött jag har så klart pratat med djursjukhuset som tycker jag ska avvakta då det gått åt rätt håll sista timmen! Men så himla onödigt lilla ungen är så ynklig jag har aldrig sett henne så innan  :heart:

4 thoughts on “Ny kurs!

  1. Man blir GLAD av att se er i action! :-) Det där blir ju kanon! Passivitetsträningen kommer ni också lyckas med :-) Krya på sig till Qlura, hon är nog snart sitt gamla jag igen <3 Kram från oss! :-)

  2. Hoppas det inte var något allvarligt med Qlura, och Gud vad duktig hon/ni är. Det där med att ta det lugnt när andra har det roligt kan inte ens min ordentligt alla gånger, men där lär ni ju lyckas bättre än jag ;)

  3. Det är så roligt att se er träna, ni lyser av glädje båda två :inlove:

    Det var väl väldigt onödigt av miss Q att ta en geting :-(
    Men så skön att hon är pigg igen :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *