Det där med RC är verkligen ett projekt och sist vi tränade var det en smärre katastrof varken jag eller kalle hade en ända träff.
Men igår tog jag nya tag efter ett par dagars vila.
Jag lyckades få till lite mer plats hemma så det funkar att träna i trädgården ett tag till.
Jag började som jag slutade sist med att släppa henne efter att jag kastat bollen och precis som sist sprang hon vid sidan eller sprang med skuttande steg  så jag tog en paus kliade mig i huvudet och provade sen igen.
Men nu lät jag henne runga en pinne innan och kastade bollen först när hon var på plankan och jösses vilken skillnad det blev!!
Hon springer bättre när hon får mer fart vår lärare på onlinekursen tycker hon får lite dålig separation ibland när hon går motsols runt pinnen då hon får lite sämre fart men ändå vilken skillnad : )
Idag körde vi 8 skick efter promenaden precis lika fint som i går!
Bör tilläggas att detta  med att runda pinne först inte funkade för bara några pass sedan men nu när hon kommit underfull med vad vi håller på med och att det är på plankan man ska springa fixade  hon detta alldeles strålande bra!
Tänk så bra det blir när man inte har för bråttom ; )

3 thoughts on “RC update

  1. Det är en förkortning på Running Contacts vilket är ett sätt att ta balansen ¨på springa rakt över utan att stanna på kontaktfältet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *