Idag har vi varit på äventyrat i Eslöv där Sydskånska kennelklubben haft sin Sofiero utställning. Trotts att jag körde fel blev det en lång dag då domaren var väldigt noga med sin bedömning (vilket jag gillar). Mudi gick sist i våran ring och vi var 4 anmälda men det var verkligen ingen garanti för att det skulle gå enkelt då denna domaren valde att hålla in både BIR och BIM på flera av raserna innan.
Hur som var Qlura jätte duktig stod som en staty och travade fint dock lite flaxig med sina framben ; )

Hennes kritik blev :
Correct bite nece fem head correct in body propotion goos neck and topline good in rear angulation just a littek straight in front angulation, typical coat, in movement she needs stronger elbows.
Excellent 1a Cert ( inget cacib då hon är för ung )
Judge Albrigo Anna frome Italy.

Domarens kommentar var… She is so beutiful var på jag svarade
Yes I know haha det liksom bara trillade ur munnen på mig ett Tack kanske hade varit bättre ;)
Hur som var det fantastiskt roligt med Cert och BIM BIR blev en brun import hane som heter Zaiko, en söt liten hane som var riktigt riktigt trevlig och till och med Qlura blev förälskad hon tvekade knappt utan började nästan direkt leka med den lilla chokladpralinen : )
Blev en trevlig dag med sällskap av Madde och Daniel som tappert stannade kvar tills det var klart och så fick jag träffa mera Mudi folk vilket var himla trevligt.
Men det tål att sägas igen utställning ÄR en märklig tillställning åter igen rullades det in dröser med hundar inget vet hur många det är och hur dom ser ut men en annan fick snällt visa vaccinations intyg och ställa hundarna på bordet vilket inte gör mig så mycket men varför denna särbehandling av hundar som tydligen inte har ben att gå på?  och sen har liksom ingen koll på sina hundar dom går i sin egna värld och låter alla hälsa på alla och jag hypokondrikern ser hur alla baciller bara far runt ;) …. och plocka upp vad är det vet inte hur många bajshögar jag höll på att kliva i…skärpning hundfolket.

BIR och BIM jag tycker hon är bra vacker alltså :heart:

 

 

 

 

 

3 thoughts on “Cert och Bim till Karamellen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *