Idag har jag och Qlura debuterat på ”riktig” tävling visserligen inofficiell öppenklass dvs klass 2 men just den detaljen kvittar det är verkligen inte där våra problem finns.
Man fick även en andra chans på både hopp och agilitybanan vilket kändes som det bästa tänkbara upplägget för en tokig liten mudiunge.
Jag var rätt förberedd på hur hon skulle bete sig första loppet och jag har lärt mig otroligt mycket om hur vi fungerar tillsammans efter denna dagen.
Hon har blivit bättre på träning när det kommer till att jag kan leka med henne innan övningar men det var alldeles för mycket att begära på tävling.
Hon behöver bara värma upp med kontakt och helst inte se så många hundar innan det är dags att gå in på planen.

När det blir fel kan jag inte göra om hade jag bara kört på i första loppet hade det varit bättre för henne när jag gör om hinder tre blir kaosen ännu värre,
Jag försöker lugna henne vid slalom jag försöker lugna henne vid balansen men det var lönlöst och jag skulle gjort det så mycket tidigare för när hon väl börjar är hon svår att få in i bubblan igen.
Jag valde tillslut att lämna banan vilket kanske ser trist ut men jag är inte arg inte besviken absolut inte men jag vet att det är det bästa jag kan göra just då :)
Lopp nummer två så mycket bättre jag gjorde inte om lät henne inte fara iväg utan kämpade som bara den och vi tog oss runt med 10 fel. Just det kvittar det bästa var att vi i många delar av banan var i samma bubbla och hennes slalom var gryyyym!!!!

Sen var det dags för hoppklasserna och vilken skillnad vi var i bubblan tillsammans hon var fokuserad och alldeles alldeles underbar!
Jag tappar bort mig på slutet helt lycklig över att hon kommer när jag kallar efter tunneln, så lycklig att jag tappar riktningen. Men vi löser det med ett litet runt och blir där med nolla vilket även det kvittar för känslan var så himla bra!
Till hopplopp två har jag mer koll på mina byten men lyckas trycka henne utom ett hinder i stället men även det loppet kändes så himla bra.

Ja balanserna är kassa men när vi är i bubblan från lopp 1 kommer det inte bli så svårt att få fina träffar hon måste bara våga springa på förfullt på en ny balans.
Och ja det var fantastiskt kul idag och ännu roligare ska det bli!

Här är film på dom 4 loppen håll ut genom agilityloppen så kommer två rätt fina hopplopp ;) Vi blev två i agilityklassen och vann hoppklassen!

På hemvägen stannade vi till hos Christina som har Csigora då ridhuset vi tävlade i bara låg en halvtimme från henne för Stimm behövde mer mat och deras favorit ben hade kommit in igen.
Som vanligt blev det en trevlig stund med intressanta diskussioner innan jag tillslut körde hem lite fattigare men rikare på erfarenhet :) Tusen tack Christina för idag och för att du delar med dig om dina kunskaper!

One thought on “Fina tokiga lilla hund!

  1. Oj så mycket energi som bubblar över i början ;-) :rotfl: Men som hon går, härliga, fina Q :inlove:
    Måste kännst fantastiskt att få börja tävla och att det på bara fyra lopp blev så mycket bättre – vilket team ni är :yes: Kommer bli så roligt och spännande att följa er framöver :heart:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *