Hajja 11 Månader 42 cm hög och 8,5 kg lätt


Söt och lika finurlig som hon ser ut!

Ångest för att tiden går så fort och det känns som jag skulle vilja spola tillbaka månaderna samtidigt som jag bara vill att hon ska passera 12 Månaders strecket så jag kan få röntga henne.
Precis som med alla mina tidigare hundar är jag helt säker på att hon har HD fel vet inte varför känner det bara på mig varie gång hitintills har jag bara haft rätt en gång och jag hoppas verkligen jag har fel denna gången också.
Patellan är kollad U.a för en månad sen detta kommer dock inte på Skk utan är bara för min egen skull då ingen av veterinärerna jag använder kan skicka in men skönt att veta själv i alla fall :)

Helgen har inneburit lite hundträning, Jag testade slalom bågar på Hajja  i Lördags  och vilken grej alltså hon fick tänka själv samtidigt som hon inte kunde göra fel bortsett från den gången hon hoppade ut men då gick det lite fortare än vad kroppen var med på tror jag annars blev det bara rätt och rätt hon sänkte kroppen och fick en riktigt fin teknik så roligt! Och nu vill jag så gärna ha ett par egna slalombågar till mitt slalom hemma, Även om det inte är nån brådska för det känns som hon kommer lära sig super snabbt när jag sätter fart på riktigt men jag blev så sugen på att börja nu direkt eller gärna typ igår och det är lättare att bara gå ut på baksidan och träna när man vill!

Sen har vi tränat tunnlar tunnlar och lite mer tunnlar för att få upp tunnelsuget på både Stimm och Hajja och den förstnämnda alltså den gråa prinsen har gått så himla himla fint i helgen kanske beroende på den alldeles nya as roliga leksaken  för den var verkligen så mycket roligare än den såg ut materialet är mjukt och ”segt” och sviktar lite när man kampar i den och jösset vad dom kunde bita tag! Givetvis lossnade snöret efter en kort stund men det gick lätt att laga och göra en större knut som inte gick att dra loss så lätt och sen höll den hela passet i Söndags sjukt bra höll den dessutom kolla bara….älskar det dova morret  :)

Är det någon som är på jakt efter en Pumi till träning och tävling vill jag tipsa om Pajeco´s  det är Stimms syster Akinnaz Trazzla som har valpar med Fifikus Mano och där finns en hane som letar eget hem om 7 vekor :) Pumisarna är bra till så mycket mer än bara agility ska ni veta :)!

6 thoughts on “11 Månader

  1. Gud så underbart fin Hajja är :) Vita Pumisar är så söta! Älskar rasen Pumi och i framtiden om några år (när min nuvarande hund blir äldre) så kommer en liten plutt få flytta hit! :) Men just nu har jag en underbar Lagotto hane, så jag kommer troligen vilja ha en hane till.

    Jag kollar lite på Pumi kennlar lite då och då så jag undrar vad tycker du om Hajjas kennel? Akinnaz. Skulle vara kul att veta andra som har köpt sina valpar därifrån tycker om sin hundskennel eftersom att Akinnaz är 1 av 5 kennlar som jag försöker bestämma mig för. Blir lite mer personligt att få höra av andra :) Har tänkt att min framtida hund skulle få bli min andra tävlingshund (Wille är min 1a TH men han är frf för liten för tävlingar).

  2. Ja tiden går fort när man har roligt. :)
    Kul att det fungerade så bra med slalombågar, det skulle jag vilja testa på med Udda också… om vi kunde ta oss för att träna agility nån gång. ;)

  3. Grattis på månadsdagen fina syster <3

    Intressant leksak pappa har fått – kanske skulle vara något till hans söner ;-)

    Och jag kan verkligen skriva under på att pumi kan man ha till annat än agility – själv vill jag köra lydnad och spår och räknar med att debutera i brukset till våren :-)

  4. Hon ser för härlig ut!
    Ska bli spännande att se henne om något år

    Månadsdagar – Igår Doggy’s finska kull, idag Hajja & imorgon Odie ;)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *