Idag har jag och Qlura varit och tränat för Nettan igen och det var verkligen jätte roligt och jätte nyttigt och det blev en och annan aha upplevelse idag också!
Jag belönar gärna Qlura väldigt ofta typ hela tiden speciellt när är det blir rätt efter att ha blivit fel,
Men Nettan la mer fram det som men Qlura har ju gjort precis som du sagt 3 gånger sen gör Du rätt en gång och då får hon belöning när det i själva verket är du som ska ha belöningen! Och hon behöver lära sig fler hinder och inte förvänta sig belöning hela tiden.
Rätt klockrent faktiskt har inte riktigt tänkt på det så men kommer göra det i fortsättningen!
Förra gången fick jag ju lära mig att inte hela tiden tjata Qlura och idag lyckades jag himla bra med det en gång bara för att exakt och ja det blir helt klart skillnad : )
Att sluta viftar med armar och inte ha fötterna åt fel håll sånt som Stimm brytt sig väldigt lite om måsta jag börja tänka på och det är rätt så svårt.
Sjukt svårt om jag ska vara ärlig vet ni hur lång tid det tar för min tanke att komma ner 183 cm till fötterna?? Det tar galet lång tid kan jag lova ; )
Men saken är ju den att nu kan jag träna mig själv också. Jag kan göra övningen fler gånger och karamellungen tycker det är lika roligt varje gång. För som jag skrev här om dagen har Stimm aldrig funkat att repetera med och det har varit väldigt svårt att testa olikas saker för att kunna utvecklas som förare. Många tror att allt varit så lätt med Stimm men det är ju snarare tvärt om.
NU är det enkelt en hund som liksom bara vill hela tiden är väldigt mycket lättare på många sätt i träningen.
Men på andra inte det ska gudarna veta som sagt måste jag ju veta både tänka och röra på fötterna samtidigt ; )  Lite ut spåret av kvällens träning..
Men den lilla ungen så mycket saker som jag aldrig kunnat tro det  känns ju knappt som jag tränat något med henne, men det har jag nog utan att riktigt tänka det som agility träning hon lyssnar så himla fint (om man bortser från vid tunnelingångar där jag ska göra blindbyte ;) ).
Summeringen blir en mycket givande träning och jag känner mig rätt pepp på träning framför allt på RC träningen :)

 

 

5 thoughts on “Det är bra roligt med agility

  1. Så roligt att läsa om träningen!! Det ska bli så roligt att se Karamellen och dig på tävlingsbanan till våren!!

  2. Skulle vara kul att träna för Nettan någon gång. Och du, det hjälper inte att bara ha knappt 160 cm mellan hjärnan och fötterna. Funderar på om det finns någon koppling alls ibland. Den är i vilket fall oftast alldeles för långsam. :-D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *