Igår träffade jag Petra för att träna hoppteknik .
Jag har tidigare inte tränat det så mycket. Stimm har gjort det en gång i hela sitt liv och jag tror att hundar som hoppar bra i grunden inte behöver det så mycket, stimm hade i alla fall börjat tänka för mycket det är en sak som är säker.
Där emot har jag tränat det i mängder med hästar och det är egentligen precis samma sak.
Men Qlura har inte riktigt förstått att man ska hoppa över pinnarna utan väljer ibland att plöja genom det viktiga är inte att ta sig över utan att komma framåt verkar hon tycka.
Att säga att hon gjort fel funkar men ger inget lågsiktigt resultat och på tävling kan det ju vara kul att komma runt på första försöket.
Dessutom vägrar bli en sån som skriker ”Nu jävlar lyfter du på benen” på tävling även om det på Qlura funkar med bara ett hopp också och det låter ju iofs trevligare ;)
Men att träna hopptekning tror jag faktiskt kan hjälpa i hennes fall.

Igår började vi med tre övningar  Basic grids, Progressive grids och Bendwork låter flashigt som tusan inte sant?!
Första kom inte med på den lilla filmen men hon förstod i alla fall snabbt att det krävdes lite tankeverksamhet och hon fixade dessa övningarna riktigt bra tycker jag.
Nästa gång vi ska träna detta ska vi lägga in mer fart för det är där jag tror problemen kommer i dessa första övningarna är allt kontrollerat men när dom kommer efter tunnel osv kan det bli svårare. Man kan se redan på sista övningen där lägger vi till ett hinder innan bendwork övningen och första gången som tyvärr inte kom med på film hoppade hon ett hinder sen for hon rakt fram bara. Väldigt klokt egentligen för annars hade hon kraschat.
Kul träning var det och jag ser med spänning fram emot fortsättningen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *