Det här med vintervila är något som många ger sina tävlingshundar och lika så jag.
Något jag aldrig ger dom vila från är våra dagliga promenader,
För mig är dagliga promenader något som alla hundar ska få och jag tycker inte man ska byta frisk luft mot löparband och simning. Det sistnämna är ett fantastiskt komplement och bra uppbyggnad för hundar som varit skadade men jag skulle aldrig byta ut våra promenader mot nåt av det.
Att få springa lösa upp och ner i backar i ris och över stock och sten, brottas och använda  hela kroppen tror jag är det bästa för friska starka kroppar och framförallt för lyckliga hundar!
Mina hundar kommer alltid i första hand vara mina högt älskade familjemedlemmar och i andra hand mina tävlings kompanjoner och att få vara ute varje dag och vara hundar kommer alltid gå före ett träningspass i detta hemmet :)
Jag säger inte att det är fel att låta hundarna springa på band och ha dom i koppel ute så dom inte ska skada sig inför tävlingssäsongen men den typen av hundägande är inget för mig.
Sen blir det så klart inte lika långa promenader som kvällarna vi tränar det hade aldrig hunnits med.
En normal dag i detta hemmet ser ut som så att vi tar en skogspromenad innan jobbet som tar ungefär 45 minuter om jag znoozar för länge blir den bara 25 min ;) sen blir det lunch promenad i stan ca 15 minuter och när vi sen slutar bli det antigen en längre skogspromenad på 1,5 timme eller ett träningspass och en lite kortare promenad.
Samanlagt är detta inte ens 3 timmars aktivitet så jag vet i tusan hur man kan tro att jag överaktiverar mina hundar med tanke på att dygnet har 24 timmar.
Det bör tilläggas att vi normalt tränar 2 gånger i veckan ibland tre så nja något överdrivet liv har vi så inte :)
Sen gås hundarna igenom av massör med jämna mellanrum detta för att kunna upptäcka eventuella skador i tid för dessa ungrare är rätt så dåliga på att visa om det gör ont någonstans.

Vi bor verkligen perfekt med lövskogen precis utanför dörren där hundarna kan plöja fram precis hur dom vill i skogen deras egna gym!

4 thoughts on “Hur lever vi?

  1. Ja håller me, mortion får olle dagligen, flera promenader per dag, o då är minst en av dem en långpromenad, tyvärr bor ja så dåligt (iaf för att vara en hundägare) så enda stället ja kan ha honom lös på är typ en åker :( men försöker gå den vägen minst en gång per dag, eller några gånger i veckan så han får vara lös, sen måste man ha bil för att åka till skogen :/ så blir tyvärr inte så ofta som ja hade velat, men man får passa på när någon vill köra upp än dit :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *