I helgen var det tävlingar på hemmaklubben och jag var där och var funktionär på söndagen.
Eftersom det var domare på plats passade jag även på att få karamellen mätt på riktigt.
Det där med hennes höjd håller på att ge mig ett sammanbrott, jag hade ju velat ha en söt liten tik på 39 cm och det är hon då inte hennes rejäla benstomme och höjd gör henne snarare till ett riktigt kraftpaket på 11 kilo.
I själva verket ser hon ut att vara högre än Stimm när dom går bredvid varandra men när dom bara står stilla är hon inte det men hon har ju en hög kroppshållning.
När jag har mätt henne själv har jag fått henne till ca 42,5 men vi har inget vattenpass på mätstickan på klubben och jag är inte så där jätte bra på att mäta.
Hur som fick domaren som mätte henne igår  väldigt noggrant på jämt underlag med vattenpass och på manken henne till 42 cm helt fantastiskt vilken lycka!!
Visst hon kan fotfarande få för sig at växa och det hade känts mer som min vanliga tur men just tänker jag vara glad för att hon faktiskt på riktigt är 42 cm!!!
Det är inte hela världen om hon blir över medium gränsen då får väl vi helt enkelt hitta på nåt annat att sysselsäta oss med men båda jag och Qlura gillar ju agility rätt så mycket så det hade ju varit himla kul om det nu höll sig så här.
Och enligt rasstandarden är hon ju perfekt om hon håller sig mellan 40-42 ;)

Vi har hunnit träna lite slalom hemma i trädgården också Petra var snäll och lät mig testa hennes bågar på mitt rusta slalom innan jag köper mig egna och det funkade väldigt bra.
Men vi har inte haft riktigt såna framsteg som jag önskar lite för att Qlura helt saknar respekt för bågarna och när hon kommer för snabbt kraschar hon bara rakt in i dom hoppar över eller ålar sig under.
Ibland funderar jag på om jag skulle strunta i allén och bara ha bågar mest för att hon ska lugna sig lite tål att funderas på.

3 thoughts on “:)

  1. Hej Elin, Jag är inte uppfödare man ska aldrig säga aldrig men i dagsläget har jag inga planer på valpar. Men mudin är en mycket aktiv ras och passar till alla sporter och behöver träna för att må bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *