Ikväll när jag var ute och gick som vanligt med hundarna hade jag med en leksak och tränade lite fram med Qlura och började då tänka på hur olika jag tränat henne och Stimm från början .
Jag undrar hur Stimm hade varit om jag hade lagt samma grund med honom som med Qlura?
För 6 år sedan hade jag haft med mig en leksak ut och tränat fritt följ lite fjärr och andra lydnadsmoment på promenaden,
Visst gör jag det med Qlura också men inte alls i samma utsträckning som jag gjorde med Stimm.
Jag började även tänka på skillnaderna på hur jag tränar nu mot när Stimm var liten och ja givetvis har det hänt massor, kanske inte på lydnads träningsbiten där tror jag att mitt tänk är detsamma än.
Men på agility träningen har det hänt massor, sen var ju Stimm betydligt äldre när han började med agility träningen och Qlura hade jag från början bara tänkt träna och tävla agility med och det har ju gjort att jag lagt en helt annan grunt på hennes träning.

Men på den tiden tränade vi lydnad för flera olika instruktörer och dom alla var så otroligt duktiga att se till ekipaget Om det var 8 på en kurs var det nästan 8 olika sätt som testades för att hitta det rätta verktyget för just det ekipaget.
Där var det aldrig några problem att komma med en hund som inte riktigt kunde allt som hade problem för dom var ju till för att lösas bara.

I agilityn har jag inte riktigt känt samma sak, Stimm har varit så himla svår att gå kurs med för när han gör en sak bra förstår han inte varför man ska göra om det utan blir då osäker och försöker något annat och när jag då började med massa märkliga byten blev det verkligen inte bättre,
Ingen instruktör har då sagt men du testa detta i stället utan jag har fått känslan av att det är mer My Way or the Highway.
Inte alls så att jag har några problem med det utan man väljer själv vem man går kurs för och utifrån dess ”handling” men jag har inte riktigt tänkt på det så alltså skillnaden mellan lydnad och agility förens i kväll.

Nu har jag Qlura henne kan man nog kursa med en vecka utan att hon skulle tröttna.
Jag kan testa olika handlings alternativ och göra om 10 gånger utan att det skulle sänka henne,
Men jag vill ändå känna mig bekväm i sättet jag springer på, Agility är liksom som balett för en blandning mellan giraff  och elefant som jag,
Jag skulle vilja hitta en instruktör som såg till just mig och min hund som hittade mina styrkor och hur vi skulle kunna utvecklas bäst, inte en som säger så här gör jag gör likadant.
Jag har svårt att tro att alla 8 på en kurs skulle funka bäst på exakt samma alternativ alla kan inte springa lika snabbt och alla är inte bekväma i alla balett rörelser.
Det handlar inte om att jag inte vill testa för det vill jag och jag är ju mer bekväm med en jakko nu än för 1 år sen men jag vill själv kunna välja när jag testat.
Numera försöker jag att göra en egen tårta med massa olika gobitar som passar just mig för jag tror man måste känna sig någorlunda bekväm i det man håller på med.
Bör tilläggas att jag tycker alla instruktörer jag gått kurs på är fantastsiska på sitt egna vis =)

One thought on “Tanken om min tårta

  1. Fascinerande hur olika det kan vara mellan olika hundsporter, jag gillar också det här att man ser till ekipaget och vad som kan fungera för just dom :yes:
    Gillar ditt resonemang att ta dom bitar som passar dig och göra din sak av det, fortsätt du så är jag övertygad om att ni kommer att gå hur långt som helst :heart:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *